Milföy Pasta (Profiterol Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
7 adet milföy (1 inin sadece çeyreğini kullandım)
Kreması için;
1 litre süt
1.5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
50 gram tereyağı
1 paket vanilya
Üstü için;
1 paket kakaolu puding
40 gram çikolata
Süt
Milföy Pasta (Profiterol Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pudingi paketine uygun şekilde hazırladım. Pişmeye yakın üzerine çikolata ekledim ve altını kapattım. Soğumaya bıraktım.
Kreması için gerekli bütün malzemeleri uygun bir tencereye aldım. Sürekli karıştırarak pişirdim. Ilıyınca blenderden geçtim.
Milföyleri yağlı kağıt serili kare borcama dizdim. Kare olacak şekilde kestim. 200 derecede kızarana kadar pişirdim. Yağlı kağıdı borcumdan aldım.
Milföyleri ikiye böldüm. Alt kısımları borcama dizdim. Üzerine kremayı döktüm. Milföyleri üstlerini kremanın üstüne dizdim. En üste pudingi yaydım.
Dolapta 3 saat kadar dinlendirdim. Üzerini süsleyerek servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Milföy Pasta (Profiterol Lezzetinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7 adet milföy (1 inin sadece çeyreğini kullandım)
Kreması için;
1 litre süt
1.5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
50 gram tereyağı
1 paket vanilya
Üstü için;
1 paket kakaolu puding
40 gram çikolata
Süt
Milföy Pasta (Profiterol Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pudingi paketine uygun şekilde hazırladım. Pişmeye yakın üzerine çikolata ekledim ve altını kapattım. Soğumaya bıraktım.
Kreması için gerekli bütün malzemeleri uygun bir tencereye aldım. Sürekli karıştırarak pişirdim. Ilıyınca blenderden geçtim.
Milföyleri yağlı kağıt serili kare borcama dizdim. Kare olacak şekilde kestim. 200 derecede kızarana kadar pişirdim. Yağlı kağıdı borcumdan aldım.
Milföyleri ikiye böldüm. Alt kısımları borcama dizdim. Üzerine kremayı döktüm. Milföyleri üstlerini kremanın üstüne dizdim. En üste pudingi yaydım.
Dolapta 3 saat kadar dinlendirdim. Üzerini süsleyerek servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Milföy Pasta (Profiterol Lezzetinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı