Milföy Mantı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket milföy
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Biraz su
Üzeri için;
Yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı nane
Milföy Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı rendeleyelim.
Kıymanın içine soğanı, baharatları ve çok az su ekleyelim, yoğuralım.
Milföy hamurunu 8 eşit modüle bölüp her bir karenin içine 1’er çay kaşığı kıymalı harçtan ortasına gelecek halde koyalım ve 4 yanını birleştirelim.
Mantıları karşıt çevirip yağladığımız fırın tepsisine koyalım ve 180 derecede pişirelim.
Tereyağını küçük bir tencereye ekleyelim, eriyince salçayı ekleyip kavuralım ve üzerine nane dökelim.
Mantılar fırından çıkınca yoğurt ve salçalı sostan üzerine ekleyelim. Afiyet olsun.
Milföy Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket milföy
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Biraz su
Üzeri için;
Yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı nane
Milföy Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı rendeleyelim.
Kıymanın içine soğanı, baharatları ve çok az su ekleyelim, yoğuralım.
Milföy hamurunu 8 eşit modüle bölüp her bir karenin içine 1’er çay kaşığı kıymalı harçtan ortasına gelecek halde koyalım ve 4 yanını birleştirelim.
Mantıları karşıt çevirip yağladığımız fırın tepsisine koyalım ve 180 derecede pişirelim.
Tereyağını küçük bir tencereye ekleyelim, eriyince salçayı ekleyip kavuralım ve üzerine nane dökelim.
Mantılar fırından çıkınca yoğurt ve salçalı sostan üzerine ekleyelim. Afiyet olsun.
Milföy Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı