AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Milföy Çubukları Tatlı Ve Tuzlu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Milföy Çubukları Tatlı Ve Tuzlu Tanımı İçin Malzemeler
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
Şekerli için;
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
4 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 tatlı kaşığı toz sahlep (Hepsi karıştırılır9
Tuzlu için;
4 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Varsa öbür istenilen baharat eklenebilir hepsi karıştırılır

Milföy Çubukları Tatlı Ve Tuzlu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşayan milföy hamurumuzu bıçak ile iki parmak kalınlığında dilimleyelim ve fotoğraftaki üzere hal verelim iki ucundan kıvıralım.
Yumurtamızı uygunca çırpalım ve dilimlediğimiz milföylerimizi evvel yumurtaya batırıp gerisinde tarçınlı şekerli karışıma batırıp tepsiye dizelim.
Tuzlu için; birebir halde yumurta sürelim yüzlerine ve üstüne karıştırdığımız baharat karışımlarından dökelim yahut baharat karışımına batıralım ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
180 derecede orta kısımda pişirelim.
Milföy Çubukları Tatlı Ve Tuzlu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst