Milföy Çanağında Tavuk Sote

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Milföy Çanağında Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo tavuk göğsü
1 orta uzunluk soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 küçük kase haşlanmış bezelye
1 küçük kase haşlanmış havuç
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pulbiber, karabiber, kekik ,tuz
Zeytinyağ
4 adet milföy kaşar
1 yumurta sarısı

Milföy Çanağında Tavuk Sote Tanımı Yapılışı

Tavukları çok büyük olmayacak formda doğrayalım.
Tavaya alıp suyunu çektirelim.
Üzerine zeytinyağını ekleyelim.
Soğanı, sarımsağı, biberleri sırayla ekleyip soteleyim.
Bezelye ve havuçları ekleyip karıştıralım.
Son olarak salça, tuz ve baharatlarıda ekleyip tekrar karıştıralım.
Yemeğimizi güveçlere hisse edelim.
Üstüne milföylerin yapışmaması için pişirme kağıdı koyalım.
Milföyleride üstüne kapatıp yumurta sarısı sürelim.
Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerine kızarana kadar pişirelim.
Pişirme kağıdını çıkarıp yemeğimizi milföyün üzerine çevirelim.
Son olarak üzerine kaşar peyniri rendeleyim. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst