Milföy Çanağında Tavuk Güveç

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Milföy Çanağında Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler
500 gr tavuk göğsü
3 âdet biber
1 kase arpacık soğan
1 kase çeri domates
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz karabiber toz biber
1 çay bardağı su
Üzerini kapatmak için;
6 adet milföy hamuru

Milföy Çanağında Tavuk Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü doğrayalım, küp küp ocağa alıp pişirelim suyunu çekince arpacık soğan biberi ekleyip, kavuralım.
Bir mühlet kavrulunca üzerine domates salçası tuz, karabiber, toz biber domatesi ve su ekleyip, pişirelim.
Pişen güveci güveç kaseleri ne paylaştıralım, üzerini milföy hamuru ile kapatalım tepsiye yerleştirip tepsinin içine biraz su koyalım.
200 derece fırında milföyler kızarana kadar pişiriyoruz fırından çıkınca servis tabağına zıt çevirelim. Çok hoş bir ana yemek ramazan sofralarınada çok yakışır.
Milföy Çanağında Tavuk Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst