- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Miktarları ihtiyaçlarından çok fazla olan mallara ne ad verilir?
Gelir artışına bağlı olarak talebi artan mallara normal mallar (kaliteli mallar veya lüks mallar) denir. Gelirin artmasına bağlı olarak talebi düşen mallar ise düşük mallar (Giffen mallar veya fakir mallar) olarak adlandırılır.Iktisada giriş ekonomi nedir?
Ekonomi, kişilerin ve toplumların, daha önceki nesiller ve doğa tarafından kendilerine sağlanmış olan kıt kaynakları kullanma konusunda yaptıkları tercihleri analiz eden bir bilimdir. Yukarıdaki tanımdaki anahtar kelime “tercih” kelimesidir. Ekonomi davranışsal (sosyal) bir bilimdir.Kıt kaynakların etkin kullanımını sağlamaya çalışan bilim dalı nedir?
Uluslararası literatürde genel kabul görmüş tanımıyla, kıt kaynaklar ile sınırsız ihtiyaçların karşılanmasını inceleyen bir bilim dalı olan iktisat, -tanımından da anlaşılacağı üzere- temelde bir “denge” meselesidir.
Ihtiyaçların karşılanması için gerekli olan malların üretiminde kullanılacak aracı mallara ne ad verilir?
Üretim Malı: Üretken nitelikte olup, başka malların üretiminde kullanılan mallara denir. Tüketim Malı: Tüketicinin ihtiyacını karşılayabilmek için tüketmiş olduğu mallara denir.
Dayanıksız mal ne demek?
Üretim malları dayanıklı ve dayanıksız mallar olarak ikiye ayrılır. Dayanıklı üretim malları, üretimi sağlayan ve uzun süreli kullanılan dikiş makinesi, traktör gibi mallardır. Dayanıksız üretim malları ise üretimin gerçekleşmesinde kullanılan kömür, petrol, elektrik gibi mallardır.Iktisada giriş 1 dersinin asıl içeriği nedir?
Kur Tanımı Bu ders orta düzeyde mikroekonomi teori ve uygulaması içermektedir. Tüketici teorisi detaylı bir şekilde incelenecektir. Bu derste incelenecek olan konular şunlardır: bütçe kısıtı, tercihler, fayda, seçim, talep, Slutsky denklemi, satın alma ve satma, tüketici artığı, piyasa talebi, ve piyasada denge.Kaynakların tam kullanımı nedir?
Kaynakların tam kullanımı; Bir ekonomide toplam üretim ve milli geliri etkileyen faktörleri, milli gelir ve kaynak kullanımı arasındaki ilişkileri incelemek ve hangi koşullarda tam istihdamın sağlanabileceğini ortaya koymaktır.