AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mikroplar nasil yayilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mikroplar nasil yayılır?​

Eller, burun, boğaz, kulaklar ile bulaşabildikleri gibi farklı şekillerde insan vücuduna giriş yapabilirler. Bakteriler ve virüsler bazı durumlarda hava yoluyla vücuda giriş yapabilirler. Hapşırma ve öksürme en yaygın bulaş şeklidir. Mikroorganizmalar tükürme yoluyla ve temasla bulaşabilir.
Mikroplar ve bakteri kaç derecede ölür?
Mikropların üremesi için en uygun sıcaklık 5 ile 65 derece arasındadır. Bu sıcaklıklarda mikroplar hızlı çoğalır. Pişirmede ise 72 dereceye kadar ısıtıldığı zaman mikroorganizmalar ölürler. Soğutulmuş ürünlerde de aslında bakteri vardır, ama zararsız düzeydedirler.
Ne kadar uzun süreli oksijensiz ortamda yaşayabilen bakterilerdir?
Geçici aerob bakteriler; normalde oksijensiz ortamda yaşamalarına rağmen kısa süreli oksijensiz ortamda da yaşayabilen bakterilerdir. Geçici anaerob bakteriler; normalde oksijenli ortamda yaşayan, fakat geçici olarak oksijensiz ortamda da belli bir süre yaşayabilen bakterilerdir.

Hangi bakterilere karşı antibiyotik adı verilir?​

Hastalık yapan bakterilere karşı kullanılan doğal ya da sentetik maddelere antibiyotik adı verilir. Ancak bilinçsiz antibiyotik kullanımı vücuttaki yararlı mikroorganizmalara da zarar verdiğinden dikkatli olunmalıdır.
Hangi sıcaklıklarda bakteriler çoğalır?
Sıcaklık Bakterilerin çoğalma hızı zaman ve sıcaklık derecesine bağlı olarak değiúmektedir. Hastalık yapan bakteriler 5-60oC gibi geniú bir sıcaklık aralığında çoğalır. Bu sıcaklık aralığı tehlikeli sıcaklık aralığı olarak bilinmektedir. Birçok bakteri orta derece sıcaklığa karúı duyarlı
Ne kadar zararlı bir bakteri var ki?
Bakteriler, birçok diğer bitki ve hayvanla olduğu gibi, insanlarla da simbiyotik veya parazitik ilişki içerisindedir. İnsan vücudunda bakteri yoğunluğu en yüksek olan yer sindirim kanalıdır; sonrasında ise deri yüzeyidir. Vücudumuzdaki bakterilerin büyük çoğunluğu zararsızdır; hatta savunma sistemimize katkı sağlamaktadır.
 
Geri
Üst