AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mikroislemci ADC nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mikroişlemci ADC nedir?​

Nedir bu ADC? ADC adından da anlaşılabileceği üzere analog sinyali bizim dijital sistemimizin algılayabileceği dijital veri haline dönüştürür. Piyasa da çok çeşitli ADC entegreleri bulunmakla birlikte teknolojinin gelişmesiyle bu ADC ler artık mikroişlemcilerin içerisine girmişlerdir.

ADC VREF nedir?​

Çevrim Hızları ADC biriminin besleme voltajı ve referans gerilimi (VREF+ , VREF-), ADC biriminin ölçebileceği gerilim aralığını belirler. Fakat her ne olursa olsun ADC birimi 3.6 V değerinden büyük bir değer ölçemez.

ADC entegresi nedir?​

ADC entegresi nedir?
Analog-dijital dönüştürücüler (ADC), genellikle sürekli voltaj veya akım olan analog ölçümlerden elde edilen verileri; hesaplama, veri iletimi, bilgi işleme, depolama ve kontrol sistemlerinde kullanmak için sayısal ifadelere dönüştürür.

ADC dönüştürücüler Niçin Kullanılır?​

ADC dönüştürücüler Niçin Kullanılır?
A / D Dönüştürücüler Ne Yapar? Bir veri toplama sistemi içindeki A / D dönüştürücülerin temel amacı, koşullu analog sinyallerini bir dijital veri akışına dönüştürmektir, böylece veri toplama sistemi bunları görüntüleme, depolama ve analiz için işleyebilir.

ADC ve DAC nedir?​

ADC-DAC devreleri eğitimi verilmesinin temel amacı ADC (Analog Digital Converter) ve DAC (Digital Analog Converter) devre uygulamaları geliştirerek analog ve dijital sinyalleri birbirine dönüştürebilmenizi sağlamaktır.

Delta Sigma ADC nedir?​

Delta-sigma ADC’leri (ΔΣ) Delta-sigma ADC’lerin karmaşık ve güçlü tasarımı, onları mümkün olduğunca çok genlik eksen çözünürlüğü gerektiren dinamik uygulamalar için ideal hale getirir. Bu nedenle yaygın olarak ses ve titreşimde ve çok çeşitli üst düzey veri toplama uygulamalarında kullanılırlar.

ADC ve DAC nerelerde kullanılır?​

ADC ve DAC nerelerde kullanılır?
ADC’ler analog girişleri bilgisayarların tanıyabileceği dijital formata dönüştürürken, bazen bir bilgisayarın analog sinyal vermesi gerekir. Bu dönüşüm türü için, dijital-analog bir dönüştürücü (DAC) kullanılır.
 
ADC yani Analog-Dijital Dönüştürücü, analog sinyalleri dijital verilere dönüştüren bir elektronik bileşendir. Bir ADC, genellikle sürekli voltaj veya akım gibi analog ölçümlerden elde edilen verileri, hesaplama, veri iletimi, bilgi işleme, depolama ve kontrol sistemlerinde kullanmak için sayısal ifadelere dönüştürür. Bu dönüşüm sayesinde mikroişlemci gibi dijital sistemler, analog sinyalleri algılayabilir ve işleyebilirler.

ADC'nin çalışması için referans gerilimi (VREF+ ve VREF-) çok önemlidir. Bu gerilimler, ADC biriminin besleme voltajını ve ölçebileceği gerilim aralığını belirler. Ancak, genellikle ADC birimi 3.6 V değerinden büyük bir gerilimi ölçemez.

Ayrıca ADC ve DAC (Dijital-Analog Dönüştürücü) devreleri, analog ve dijital sinyalleri birbirine dönüştürmek için kullanılır. ADC'ler analog girişleri dijital formata dönüştürürken, bazen bir bilgisayarın analog sinyal vermesi gerekebilir. Bu durumda da dijital-analog dönüştürücüler (DAC) kullanılır.

Delta Sigma ADC'leri ise (ΔΣ), genellikle ses ve titreşim gibi yüksek çözünürlük gerektiren dinamik uygulamalarda kullanılan ADC'lerdir. Karmaşık tasarımları ve yüksek performansları sayesinde genellikle üst düzey veri toplama uygulamalarında tercih edilirler. Bu sayede genlik ekseninde yüksek çözünürlük elde edilir.
 
Geri
Üst