- Konu Yazar
- #1
Mikrodenetleyicinin programlanması için ne gerekir?
1. Kişisel Bilgisayar : Pentium 75 MHZ ve üstü, paralel, seri ya da USB portlara ve Windows 95, 98, 2000, Me, XP üstü işletim sistemine sahip bir bilgisayara sahip olmak. 2. Metin Editörü : TXT uzantılı editörler ya da PIC programlarını yazabilmek için MPLAB-IDE gibi yazılım kullanmak.8051 mikrodenetleyici nedir?
8051 mikrodenetleyici nedir?8051 mikrodenetleyicileri ilk olarak Intel tarafından 1980 yılında üretilmiştir. Eski bir ürün olmasına rağmen, hem kendisi, hem de yapısı temel alınarak üretilmiş diğer işlemciler bugün geniş bir kullanım alanına sahiptir. Harvard bilgisayar mimarisine sahiptir.
PIC16F84 de Bank seçimi için hangi yazmaç kullanılır?
PIC16F84 de Bank seçimi için hangi yazmaç kullanılır?PIC16F84 program belleğinin 1024 ( 1K ) alanı, 000 dan 3FF kadar olan adrestedir. Veri belleği iki tip alandan oluşur. Birincisi özel fonksiyon ( Special Function Register ) ( SFR ) yazmaç alanı, ikincisi ise genel amaçlı ( General Purpose Register ) ( GPR ) yazmaçtır. SFR yazmacı işletim kontrolü yapar.
Mikrodenetleyicinin bir komutu işleme sıralaması nedir?
bellek biriminden tek bir yoldan alınıp işlemciye getirilir. Önce komut getirilir, daha sonra veri alınıp işlenir.Mikrodenetleyici çeşitleri nedir?
Mikrodenetleyici çeşitleri nedir?Bir mikrodenetleyici (MCU ve µC olarak da adlandırılır), bir mikroişlemcinin, MİB, hafıza ve giriş – çıkışlar, kristal osilatör, zamanlayıcılar (timers), seri ve analog giriş çıkışlar, programlanabilir hafıza (NOR Flash, OTP ROM) gibi bileşenlerle tek bir tümleşik devre üzerinde üretilmiş halidir.
Pic16f84 ne işe yarar?
Pic16f84 ne işe yarar?Sahip olduğu flash bellek sayesinde clock girişlerine uygulanan sinyal kesilse de registerleri içindeki veri saklandığından clock sinyali yeniden verildiği zaman program kaldığı yerden çalışmaya devam eder. I/O portlarından girilen digital sinyalleri yüklenmiş olan programa göre işleyerek digital çıkışlar verir.
Pic Mikrodenetleyiciler. Microchip firmasının ürettiği , adını Peripheral Interface Controller (çevresel ünite denetleme arabirimi) ifadesinden alan PIC , giriş – çıkış (input – output I/O) işlemlerini çok hızlı gerçekleştirebilecek şekilde tasarlanmış bir chip ‘tir.