AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mikrodenetleyici PIC nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.807
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mikrodenetleyici PIC nedir?​

Pic Mikrodenetleyiciler. Microchip firmasının ürettiği , adını Peripheral Interface Controller (çevresel ünite denetleme arabirimi) ifadesinden alan PIC , giriş – çıkış (input – output I/O) işlemlerini çok hızlı gerçekleştirebilecek şekilde tasarlanmış bir chip ‘tir.

Mikroişlemci ile mikrodenetleyici arasındaki farklar nelerdir açıklayınız?​

Mikroişlemci ile mikrodenetleyici birbirine karıştırılmamalıdır. Mikrodenetleyiciler, yapılarında mikroişlemcileri de içermektedir. Mikroişlemcilerin yapısında CPU, ön bellek ve I/O portları olmasına karşın mikrodenetleyicilerde ayrıca seri ve paralel portlar, sayıcılar ve çeviriciler (converter) de bulunmaktadır.

PIC nedir ne işe yarar?​

PIC nedir ne işe yarar?
PIC uzun ismi ile çevresel ara yüz kontrol elemanı olarak bilinmektedir. Yani diğer bir değişle birçok farklı elektronik cihaz için programlama imkanı sağlayan sistemdir. Bildiğiniz gibi birçok değişik elektronik alet içerisinde mikroişlemciler bulunur.

PIC ile ne yapılır?​

PIC ile ne yapılır?
Dijital saatlerin ayarlanması ya da termometre devrelerinde de otomatik PIC programlama vardır. Dijital LED tabelaların ne zaman, nasıl görüntüye sahip olması da PIC programlama ile tanımlanabilir. Sürprizler hazırlanabilir, paneller üzerinde farklı yazılar şifre kullanımlarıyla gerçekleştirilebilir.

PIC ne malı?​

PIC’lerin Ortaya Çıkışı General Instruments firması mikroelektronik bölümünü sattı ve bu bölüm 1988 yılında Arizona Microchip Technology adıyla yeni bir firmaya dönüştü. Microchip’in ana ürünü, bugün de hala öyle olan, PIC serisi mikrokontrollörlerdir.

PIC nerenin mali?​

PIC Sensors Korea Inc. şirketi Seul’de kuruldu. Tüm Çin grup üyesi şirketler yeniden isimlendirildi ve PIC markası altında birleşti.

PIC mi yoksa Arduino mu?​

PIC mi yoksa Arduino mu?
Tarihsel açıdan Pic, Arduino ‘nun babası sayılır yani Pic’ler Arduino’lardan yıllar yıllar önce elektronik sahnesinde boy göstermeye başladılar. Yada başka bir değişle Tüpler, Diyot/Transistörler, Entegreler, Mikroişlemciler derken Mikrodenetleyiciler ile karşı karşıya kaldık.

Mikro işlemcinin görevi nedir?​

Mikro işlemcinin görevi nedir?
Mikroişlemciler genel olarak basitçe bir işlemci, mantık yongası ya da merkezi işlem birimi olarak bilinmektedir. Kısaca bilgisayar açıldığı anda harekete geçebilen yani bilgisayarın beyni veya motoru olarak bilinmektedir. Mikroişlemciler makine tarafından gelen talimatları uygulamakla yükümlüdür.
 
Geri
Üst