AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mikrodalgada yogurt olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mikrodalgada yoğurt olur mu?​

Mikrodalga fırına uygun kapaklı bir kaba 3 litre pastörize sütü koyarak mikrodalga fırında 20 dakika ısıtırız ve sütün her tarafı aynı ısıda olması için karıştırırız(süt oda sıcaklığında ise daha kısa süre ısıtılır). Serçe parmağımızla sütün ısısını kontrol ettikten sonra mayalama işlemine geçilir.
Donmuş eti mikrodalgada çözmek zararlı mı?
Mikrodalga fırınlarda donmuş et çözülmesi son derece pratik ve sağlıklı bir yöntemdir. Valla üzerinde bakteriler üremek için doğru dereceyi ve süreyi bulamazlar ve mikrodalga fırın elektronik aletlerde olduğu gibi son derece hızlı bir şekilde nüfus eder ve donmuş etin çabuk bir şekilde çözülmesini sağlar.

Dondurulmuş ürünler mikrodalgada pişirilir mi?​

Gıda endüstrisi mikrodalganın en yaygın kullanıldığı alandır. Günümüzde mikrodalga dondurulmuş ürünlerin çözdürülmesinde, kurutma, kavurma ve pişirme işlemlerinde kullanılmaktadır.
Mikrodalgada plastik erir mi?
Mikrodalga fırınlarında cam, kağıt, seramik veya plastik kaplar kullanılmaktadır. Çünkü mikrodalgalar bu malzemelerden geçebilmektedir. Mikrodalga fırında kullanıma uygun olmayan plastik kaplar, mikrodalga fırında kullanılmamalıdır.
Yayvan bir kaba sıcak su ekleyelim. Bu Suyun içerisine yoğurdu mayaladığımız kabı yerleştirelim. 1-2 saat sonra kontrol edelim ve kıvam almışsa dolaba koyalım. Bunu deneyenler olumlu sonuç aldıklarını bildirmişlerdir.
Fırında yoğurt Mayalarken kapak kapatılır mı?
Mayaladığınız sütü fırına koyarken kumaşla sarmamalı, fırın kabınızın ya da kavanozlarınızın kapaklarını kapatmamalısınız. Buzdolabına kaldırdığınız mayalanmış yoğurdunuzu hemen yemez, en az 6 saat boyunca da buzdolabında bekletirseniz, katı kıvamlı enfes bir yoğurdunuz olacaktır.

Eti mikrodalgada çözdürmek sağlıklı mı?​

* Mikrodalga yöntemi, et hemen pişirilecekse kullanılmalıdır. Çünkü mikrodalgada çözülme sonucu etin bazı bölümleri ısınabilir, hatta pişebilir.
Donmuş kıyma mikrodalgada çözülür mü?
Mikrodalgaların buz çözdürme özelliği varsa o özelliği kullanarak kıymalarınızı hızlıca çözdürebilirsiniz. Eğer vaktiniz ve mikrodalganız da yoksa donmuş kıymanızı bir tepsinin üzerine alın. Etin üzerine içi su dolu bir tencere oturtun. Bu sayede etinizin kalınlığına göre kısa bir sürede çözüldüğünü göreceksiniz.

Dondurulmuş kıyma mikrodalgada çözülür mü?​

Dondurulmuş pizza mikrodalgada ısıtılır mı?
1. aşama: donmuş haldeki pizzayı mikrodalgaya koyup önce 3-4 dakika ‘defrost’ modunda çalıştırıp, hamurun yumuşadığını gördükten sonra, 2. aşama: en yüksek moda getirip; 5 dakika + (kontrol) + 5 dakika (toplam yaklaşık 10 dakika) ısıtarak en iyi sonucu aldım.
Mikrodalga içine kağıt poşet, plastik torba ve gazete asla koymamalısınız. Bunlar yoğun sıcaklıkta yangın çıkarabilir ve zehirli gaz yayabilir. Yüksek ısıya daha dayanıklıdır.
Mikrodalgada hangi kaplar kullanılır?
Mikrodalga fırınlarda elektromanyetik dalgaları sormayan yani üzerine çekmeyen kaplar tercih edilmelidir. Cam porselen Ve çoğu plastik kaplar manyetik dalgaları üzerine olmadığından dolayı bu tip fırınlarda kullanılabilirler.

Süt maya tutmazsa ne yapılır?​

Geniş bir kaba sıcak su koyup içerisine mayalanmamış sütün bulunduğu tencereyi koyalım. Bir kaç saat beklettikten sonra buzdolabın da 4-5 saat dinlendirelim ve yoğurdumuz hazır. Bu şekilde de yoğurdunuz istediğiniz gibi mayalanmamış ise yine de sütü israf etmeyin, çökelek yapın.
Peynir mayası tutmadı ne yapmalıyım?
Isınınca yoğurdun miktarına bağlı olarak (1 kg yoğurda 1/3 çay bardağı kadar) sirke ilave edin. Sirkeyi ilave ettikten sonra güzelce karıştırın. Sikeyi ilave ettikten sonra yoğurdunuzda kesilmeler olmaya başlayacaktır. Bir süre daha kaynattıktan sonra dilerseniz içerisine tuz ilavesinde bulunabilirsiniz.

Yoğurt mayalandıktan sonra üstü kapatılır mı?​

*Yoğurdunuz mayalandığı anda üstünü açmanız gerekiyor. Aynı şekilde bıraktığınızda yoğurdunuz mayalanmaya devam edeceğinden ekşir. *Yoğurdunuzda kaymağı seviyorsanız mayalarken kaymağı dağıtmamaya dikkat edin. Sütünüz soğuduğunda üstünde bir tabaka oluşur.
Yoğurt mikrodalgada ısıtılır mı?
Yoğurt kabı Yalnız yoğurt kapları değil, dondurma, margarin gibi yiyeceklerin plastik ambalajları da mikrodalga fırına konulmamalı. Aksi takdirde, kap eriyebilir ve temizlenmesi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkarabilir.
Mikrodalgayı açın içinde bir bardak su koyun. 3 dakika çalıştırın. Bardaktaki su kaynayacaktır onu mikrodalganın köşesine alın içinde mayaladığınız üstü örtülü hamur kabını koyun ve kapağını kapatın, ÇALIŞTIRMAYIN. 15 – 20 dakika böyle kapalı olarak kalsın açtığınızda 1 saat beklemiş hamur kadar mayalanmış olacaktır.
Tutmayan yoğurt sıcak suda nasıl bekletilir?

Maya tutmayan yoğurt tekrar nasıl mayalanır?​

Tutmayan Yoğurttan Tekrar Yoğurt Mayalamak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırınımızı 75 dereceye ayarlıyoruz.
- Sütümüzü de bu fırında 1 saat boyunca bekletiyoruz.
- Mayalanan yoğurdu hemen fırından çıkartmıyoruz, soğumasını bekliyoruz.
- Soğuyan yoğurdu dolaba alıyoruz ve istediğimiz zaman afiyetle yiyoruz.
Mikrodalgada süt ısıtmak zararli mi?
Mikrodalgada sadece açık kaplarda süt ve diğer sıvıları ısıtmak mümkündür. Plastik bir kabın içinde süt ve diğer sıvıların ısıtılması kesinlikle önerilmez. Mikrodalga için bile özel olarak tasarlanmıştır. Mikrodalga fırında sıvıların diğer ürünlerden daha hızlı ısındığını hatırlamakta fayda var.

En iyi hamur nasıl mayalanır?​

Eğer yaş maya ya da kuru maya kullanıyorsanız yaş mayayı önden ılık su ya da süt, sıvı yağ ve mutlaka toz şekerle açarak, üzeri kapalı şekilde bir süre dinlendirmeniz gerekiyor. Bu aşama mayanın aktifleşmesini sağlıyor, hamurun daha çabuk kabarmasına yardımcı oluyor.
Yoğurt tutmazsa ne yapmak gerekir?
Tutmayan ev yoğurdunuzu tarifte anlatıldığı şekliyle tekrar yoğurt haline getiremezseniz çökelek yapabilirsiniz. Çökeleği süzdükten sonra kalan peynir altı suyunu dökmeyip poğaça ve ekmek yapımında kullanabilirsiniz. Dilerseniz tutmayan yoğurt ile peynir de yapabilirsiniz.
Tutmayan yoğurdu tekrar mayalama Fırınınızı 75 dereceye ayarlayın, sütünüzü 1 saat fırında bekletin. Hemen fırından çıkartmayın, soğumasını bekleyin. Soğuyan yoğurdunuzu buzdolabına kaldırdıktan sonra, yoğurdunuzun çok güzel bir kıvamda olduğunu göreceksiniz ve işte yoğurdunuz hazır! Afiyet olsun.
Fırının yoğurt ayarı nasıl kullanılır?
Fırın 50 dereceye ya da varsa “yoğurt ayarı”na getirilip, tepsi fırının içine yerleştirilir. 50 derecede fırını 5 dk ısıttıktan sonra fırın kapatılır. Fırının kapağı açılmadan yoğurdun mayalanması sağlanır. Mayalanma süresi yaklaşık 4 ile 6 saat sürebilir.

Tutmayan yoğurt tekrar ısıtılır mi?​

Sütümüzü de bu fırında 1 saat boyunca bekletiyoruz. Ben borcamda fırına verdim. Mayalanan yoğurdu hemen fırından çıkartmıyoruz, soğumasını bekliyoruz. Soğuyan yoğurdu dolaba alıyoruz ve istediğimiz zaman afiyetle yiyoruz.
 
Geri
Üst