AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mikrodalga firinda hamur piser mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mikrodalga fırında hamur pişer mi?​

Ekmek veya pizza yapmak istiyorsunuz ama mayalı hamurun saatlerce beklemesi gerekiyor. Mikrodalga tepsisinin ortasına hazırladığınız hamuru bir kasenin içine koyup yerleştirin. En düşük güçte 3 dk boyunca mikrodalgalayın. Mikrodalganın kapağını açmadan bir 3 dakika daha içinde bekletin.

Mikrodalgada patates nasıl pişer?​

Patatesinizi, mikrodalgaya bir tabak içinde koyun. İsterseniz, patatesi ıslak kağıt havluya da sarıp mikrodalgaya koyabilirsiniz. Pişirme süresi patatesin boyutu ve cinsine göre değişiciktir. Çoğu orta-büyük patates yüksek ısıda 8-12 dakika içinde pişecektir.
Mikrodalga fırına ne konmaz?
Plastik tehlike arz ediyor: Yoğurt kabı Yapmayınız… Yalnız yoğurt kapları değil, dondurma, margarin gibi yiyeceklerin plastik ambalajları da mikrodalga fırına konulmamalı. Aksi takdirde, kap eriyebilir ve temizlenmesi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Mikrodalgada ekmek pişer mi?​

Mikrodalgada ekmek yapmak için, tarifin içindeki maddeleri hazırlayın. Yumurta kasesini karıştırın. Bir mikrodalga fırında 600 watt gücünde 7-8 dakika pişirin. Çok fazla malzemeden oluşan bir somun minik olacak, ancak iki çorba porsiyonuna ekmek ya da iki kişilik sandviç yapmak için yeterlidir.

Mikrodalga fırında et ızgara nasıl yapılır?​

Eti tuz ve sarımsakla ovalayın. Parçayı tabağa koyun ve maksimum güç için mikrodalgaya koyun. Sığır eti için, orta kavrulmuş sığır eti için 10-15 dakika, iyi pişmiş sığır eti için 12-18 dakika – 15-20 dakika et pişirin. Suyu boşaltın ve pişirme süresinin ortasında parçayı ters çevirin.
Mikrodalgada ne yapılmaz?
Mikrodalgaya Asla Girmeyecek 20 Şey
Misafir 23 Aralık 2016 Cuma 18:31 tabaklar mikrodalgada ısıtılamaz. sadece yiyecekler ısıtılabilir, nedeni ise yiyeceklerin içindeki su ve yağlar mikrodalga ışınlarını soğurarak yiyeceği ısıtırlar. daha detaylı wiki’den bakabilirsiniz… Yorum yazmak için üyelik girişi yapmalısınız.
Margarin, yoğurt kapları gibi tek kullanımlık kaplar mikrodalga içinde kullanılmamalıdır. Bu kaplar sadece tek kullanımlıktır ve ısıtılmak için uygun değildir. Eriyebileceğinden yemek içine kimyasal salgılayabilir. Kısa dönemler için mikrodalgada ısıya dayanabilir. Eğer bazı çörekleri ısıtmak istiyorsanız 20 sn. içinde hazır olur.
Ne Demek ki mikrodalgayı tercih etmek gerekir?
Mikrodalga normal sürenin onda birinde etlerin buzunu çözebilir. Mutfakta tava gibi çok fazla çok fazla kap kullanmadan patatesi çok hızlı bir şekilde ısıtır. Ancak böyle bir hız ve güç iyi bir eğitim gerektirir. Mikrodalgayı kullanırken akılda tutulması gereken ve yapılmaması gerekenler listesi vardır.
 
Geri
Üst