AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mikrobiyolojik tani yontemleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mikrobiyolojik tanı yöntemleri nelerdir?​

Mikrobiyolojik yöntemler; geleneksel ve hızlı yöntemler olmak üzere ikiye ayrılır.
Gıdalarda mikrobiyolojik analiz nedir?
Mikrobiyolojik analiz yöntemleri gıda ürünlerine göre değişiklik gösteren yöntemlerdir. Gıda mikrobiyoloji analizleri sonucunda gıda zehirlenmesi gibi problemlere yol açan Salmonella, Listeria, Stafilkokkal enterotoksin, E. coli gibi hastalık yaratan bakteriler ve toksinler ortaya çıkarılmaktadır.
Gıdalarda mikrobiyolojik analizler neden uygulanır?
Gıda güvenliğinin sağlanması toplum sağlığı ve ülke ekonomisi açısından büyük önem kazanmaktadır. Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarında insan sağlığını direk olarak etkileyecek etmenlerin varlığının tespiti, gıda ve ürün güvenilirliği, gıdanın raf ömrünün belirlenmesi amacıyla kontrol işlemleri yapılır.

Mikrobiyolojik Yöntemler Nelerdir?​

Hızlı Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri
Koagülaz testinde hangi sıvı kullanılır?
Koagülaz testi tüpte veya lam üzerinde gerçekleştirilebilmektedir. Tüpte koagülaz testi: 1. İki tane küçük test tüpünün her birine, aseptik koşullarda 0.5 ml tavşan veya at kan plazması aktarılır.
Gıdalarda mikrobiyolojik analiz nasıl yapılır?
Kapağa el değdirilmeden şişe doldurularak ağzı dikkatle kapatılır. Steril bir eküvyonla sürme yöntemiyle örnek alınır. Alınan örneklerin, mikroorganizma sayısında artma veya azalma olmayacak şekilde ve gıdanın yapısına uygun koşullarda hemen laboratuvara getirilmesi ve mümkünse bir saat içinde analiz edilmesi gerekir.

Mikrobiyolojik analizlerde mik ve MLK nedir?​

Mikroorganizmaların antibiyotiklere duyarlılığın saptanmasında, yaygın olarak kullanılan, başlıca 2 yöntem vardır. 1) Tüp dilusyon tekniği: Bu teknik antimikrobial ilaçların MİK (minimal inhibitör konsantrasyonunu) ve MLK (minimal letal konsantrasyonlu) değerlereni belirlemede yardımcı olur.
 
Geri
Üst