AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mıhlama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Mıhlama Tanımı İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
2,5 su bardağı su
100-150 hem çeçil peyniri (tel)
1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)

Mıhlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya tereyağını eritip üzerine mısır unu nu ekleyip, rengi az dönene kadar kavuralım.
Kavurduktan sonra suyunu ekleyelim, kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Tuzunu ekleyelim.
Suyu çekmeye yakın peyniri ekleyip kapağını kapatalım peynir eriyince pişti demektir. Afiyet olsun deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin hoşçakalın
Not: Çeçil peyniri yoksa kaşar peyniri de kullanılabilirsiniz.

Mıhlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst