AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mıhlama (Kuymak)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Mıhlama (Kuymak) Tanımı İçin Gereçler
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı soğuk su
1 su bardağı rendelenmiş mıhlama peyniri
Tuz

Mıhlama (Kuymak) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavaya tereyağını koyuyoruz ve eritiyoruz.
Eridikten sonra mısır ununu koyup güzelce kavuruyoruz.
Kavrulan mısır unu üzerine suyumuzu döküyoruz ve karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
En son peynirimizi de koyup güzelce eriyene ve mısır unuyla özdeşleşene kadar karıştıralım.
Ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatalım ki tereyağı üzerine çıksın. Mıhlamamız hazır afiyet olsun.
Not: Tereyağını bilhassa çok koyuyoruz ki lezzetli olsun diye bide rendelenmiş diye belirttim ancak mıhlama için özel peynirler var ben kebir marka tel yahut mıhlama peyniri kullanıyorum peynir ne kadar çok olursa mıhlama o kadar uzar yani size bağlı.

Su oranı en değerli ayrıntı bir bardağı direkt tavaya dökmeyin azar azar yoğunlaştıkça ek edin kıvamı ne çok koyu ne çok sulu olmasın.
 
Geri
Üst