- Konu Yazar
- #1
Migros iyi tarım uygulaması nedir?
Tarım Bakanlığı’nın ‘İyi Tarım Uygulamaları (İTU)’ adı ile düzenlediği standartlara uygun üretim yapmayı seçen ve Migros ile anlaşan çiftçiler, bundan böyle ürettikleri yaş meyve sebzenin tamamını Migros’lara satacak.Gıda kontrol noktaları nelerdir?
Gıda zincirinde, bir gıda tehlikesini önlemek, gidermek veya kabul edilebilir bir düzeye indirmek için kontrol faaliyetine ihtiyaç duyulan yer veya proses basamağıdır. Özetle; kontrol edilmemesi durumunda kabul edilemez sağlık risklerinin ortaya çıktığı noktadır.Haccp hangi işletmelerde kullanılır?
Haccp hangi işletmelerde kullanılır?HACCP Sisteminin Mevzuattaki Yeri Toplu tüketim işletmeleri, marketler, gıda perakendecileri, fırınlar, toptancı ve distribütörler, kasaplar, un değirmenleri ve satış ve dağıtım işletmeleri için iyi hijyen uygulamaları rehberleri bulunmaktadır.
Haccp planı nasıl yapılır?
Haccp planı nasıl yapılır?Bir işletmede HACCP kurulması temel aşamaları şu şekilde sıralanabilir:
- Gıda güvenliği ekibi ve ekip liderinin atanması
- Akış şemalarının oluşturulması
- Tehlike analizlerinin yapılması
- HACCP planlarının hazırlanması
- Tüm dokümanların gıda güvenliği ekibince onaylanması
Iyi tarım uygulaması ne demek?
İyi Tarım Uygulamaları;Çevre ,insan ,havyan sağlığına zarar vermeyen bir üretimin yapılması ,doğal kaynakların korunması ,tarımda izlenelebilirlik ve sürdürebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan tarımsal üretim şeklidir.Kontrol noktaları nedir?
Kontrol noktaları ; Koruma ve güvenlik hizmeti verilen bina ve tesisler ile konferans, spor karşılaşması, festival, sahne gösterileri gibi etkinliklerin yapıldığı açık ve kapalı alanların ana girişlerinde oluşturulan, koruma amacına uygun bir biçimde gerekli donanımlara sahip olarak sistemli ve planlı bir biçimde …Kontrol noktası nedir?
Kontrol noktası nedir?Kontrol Noktası Tanımı ; Güvenlik altına alınmış her hangi bir mevkie (toplantı salonu, ikametgah girişleri, sinema, VIP Salonu vb. gibi) kişilerin veya malzemelerin kontrol altında giriş – çıkışlarını sağlamak amacı ile oluşturulan güvenlik noktasına Kontrol Noktası adı verilir.
HACCP ne için kullanılır?
HACCP ne için kullanılır?HACCP nedir, ne işe yarar; Tehlike analizleri ve kritik kontrol noktaları olarak, tüketicinin sağlıklı bir şekilde ürünleri kullanabilmesi için özellikle gıda üretiminde nitelikli bir kontrol sağlanması amaçlanmıştır. Tehlike ve sağlıksız analizleri yapılarak, üretimden uzaklaştırılmıştır.
HACCP, İngilizce Hazard Analysis and Critical Control Point – Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları ifadesinin kısaltmasıdır. Sistem, ürün güvenliğini etkileyen tehlikelerin önceden belirlenmesi ve kontrol altına alınmasını sağlayan sistematik bir yaklaşımdır..
HACCP’ in 7 temel prensibi vardır:
- Tehlike analizlerinin yapılması
- Kritik kontrol noktalarının belirlenmesi.
- Kritik limitlerin oluşturulması
- İzleme prosedürlerinin oluşturulması
- Düzeltici faaliyetlerin belirlenmesi.
- Doğrulama prosedürlerinin oluşturulması.
- Dokümantasyon ve kayıt sisteminin oluşturulması.
HACCP basamağı nedir?
HACCP basamağı nedir?Iyi tarımda geçiş süresi ne kadardır?
Iyi tarımda geçiş süresi ne kadardır?Bitkisel üretimde organik tarıma başlanmasından on iki ay sonra elde edilen ürünler geçiş süreci ürünü olarak değerlendirilir.