AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Migren ne zaman tehlikeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Migren ne zaman tehlikeli?​

Migren tehlikeli bir hastalık mıdır? Hemen söylemek gerekir ki migren tehlikeli bir hastalık değildir. Kişiyi sakat bırakabilen veya ölüme yol açan bir hastalık hiç değildir. Migren baş ağrısının bir diğer ismide vasküler yani damarsal baş ağrısıdır.
Migren den kurtulan var mı?
Migren ataklarından kurtulmak mümkün mü? Kesinlikle. Bugün migren, ilaçsız da tedavi edilebilir, ataklarla baş edilebilir. Tetikleyen faktörler kontrol altına alınırsa yüzde 50, hatta daha fazla oranda hastanın ataklarını ve ağrılarını azaltması mümkün.

Migren ağrısı günlerce sürer mi?​

Migren statusu: Migren atağı tedavi edilmezse veya yetersiz tedavi edildiği durumda 4 ila 72 saat sürebilir. Üç günden uzun süren şiddetli migren atakları “migren statusu” denilir.
Migren atakları beyne zarar verir mi?
Migren tedavi edilmezse beyine zarar verir mi? Migrenin beyinle ilişkisi yoktur.
Migren ataklar halinde olur. O nedenle karıştırılması zordur. Beyin tümörüne bağlı baş ağrısı, çoğunlukla gerilim tip baş ağrısı ile karışabilir. Ancak gerilim baş ağrısı bile arada geçer, tümör baş ağrısı hiç geçmez.
Migren ağrısına kesin çözüm nedir?
Botoks tedavisine migrenin kesin çözüm olduğunu aktaran Op. Dr. Mersin, “Çok küçük enjeksiyonlarla birkaç dakika içinde enjeksiyon tamamlanıyor. 2-3 gün sonra da etkisi başlıyor ve ardından migrenden kurtulmuş oluyorlar. Bu tedaviyle migrene kesin çözüm sağlanıyor.

Neden sürekli migren tutar?​

Migrenin başlamasına sebep olabilen başlıca faktörler; stres, hormonal değişiklikler, diyet faktörleri, uyku düzeni, iklimsel değişiklikler ve kişisel bazı alışkanlıklardır.
Migren sırasında beyinde neler oluyor?
Migren sırasında beyin damarlarında önce daralma, sonrasında genişleme olur. Beyin damarlarındaki genişlemeye bağlı basınç artışı kişide zonklama şeklinde hissedilen bulgunun nedenidir.

Migren beyinde nasıl oluşur?​

Migren, beyindeki sinirler ve kan damarlarında oluşan değişiklikler sonucu ortaya çıkan bir baş ağrısı tipidir. Migrenli bireylerde ataklara duyarlı olan bir sinir sistemi mevcuttur ve ataklar, dış çevredeki bazı faktörler ile tetiklenebilir.
 
Geri
Üst