Midye Tatlısı Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Midye Tatlısı Nasıl Yapılır


Midye Tatlısı yapılışı

Midye Tatlısı malzemeler

1 cay bardağı sut
1 adet yumurta
1 cay bardağı sıvı yağ
yarım paket yaş maya
1 fiske tuz
alabildiği kadar un

İc harcı icin

1 su bardağı iri cekilmiş ceviz

Şerbeti icin

3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu

imagesmidyetatlisitarifiresimli5ad402b016d0a

Midye Tatlısı Tarifi

Sut, yağ yumurta karıştırma kabında cırpma teli ile cırpıldıktan sonra azar azar un dokulerek ilave edilir şerbeti de hazırlanırBaşka bir kabın icerisinde kabartma tozu ile limon suyu karıştırılarak hamurun icine konulup yoğurulurHamur 1012 parcaya ayrılır, parcaların her biri merdane yardımı ile acılıp 6tanesi aralarına nişasta serpilerek us uste uste konup hamur tepsi buyukluğunde acılır ve sıkıca sarılır ve rulo haline getirilir buz dolabına konularak yarım saat bekletilir cıkarılıp birer parmak arayla kesilir ve cay tabağı buyukluğunde acılarak icine ceviz konulup kapatılır yağlanmış tepsiye dizilir ustlerine eritilmiş tereyağı surulup onceden ısıttığınız 180 derecelik fırına koyarak pişirilirFırından cıkardıktan sonra soğutulmuş şerbet dokulur ve servise hazır hale getirilir

Afiyet Olsun
 
Geri
Üst