SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Midye Tatlısı Nasıl Yapılır
Midye Tatlısı yapılışı
Midye Tatlısı malzemeler
1 cay bardağı sut
1 adet yumurta
1 cay bardağı sıvı yağ
yarım paket yaş maya
1 fiske tuz
alabildiği kadar un
İc harcı icin
1 su bardağı iri cekilmiş ceviz
Şerbeti icin
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu
imagesmidyetatlisitarifiresimli5ad402b016d0a
Midye Tatlısı Tarifi
Sut, yağ yumurta karıştırma kabında cırpma teli ile cırpıldıktan sonra azar azar un dokulerek ilave edilir şerbeti de hazırlanırBaşka bir kabın icerisinde kabartma tozu ile limon suyu karıştırılarak hamurun icine konulup yoğurulurHamur 1012 parcaya ayrılır, parcaların her biri merdane yardımı ile acılıp 6tanesi aralarına nişasta serpilerek us uste uste konup hamur tepsi buyukluğunde acılır ve sıkıca sarılır ve rulo haline getirilir buz dolabına konularak yarım saat bekletilir cıkarılıp birer parmak arayla kesilir ve cay tabağı buyukluğunde acılarak icine ceviz konulup kapatılır yağlanmış tepsiye dizilir ustlerine eritilmiş tereyağı surulup onceden ısıttığınız 180 derecelik fırına koyarak pişirilirFırından cıkardıktan sonra soğutulmuş şerbet dokulur ve servise hazır hale getirilir
Afiyet Olsun
Midye Tatlısı yapılışı
Midye Tatlısı malzemeler
1 cay bardağı sut
1 adet yumurta
1 cay bardağı sıvı yağ
yarım paket yaş maya
1 fiske tuz
alabildiği kadar un
İc harcı icin
1 su bardağı iri cekilmiş ceviz
Şerbeti icin
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu
imagesmidyetatlisitarifiresimli5ad402b016d0a
Midye Tatlısı Tarifi
Sut, yağ yumurta karıştırma kabında cırpma teli ile cırpıldıktan sonra azar azar un dokulerek ilave edilir şerbeti de hazırlanırBaşka bir kabın icerisinde kabartma tozu ile limon suyu karıştırılarak hamurun icine konulup yoğurulurHamur 1012 parcaya ayrılır, parcaların her biri merdane yardımı ile acılıp 6tanesi aralarına nişasta serpilerek us uste uste konup hamur tepsi buyukluğunde acılır ve sıkıca sarılır ve rulo haline getirilir buz dolabına konularak yarım saat bekletilir cıkarılıp birer parmak arayla kesilir ve cay tabağı buyukluğunde acılarak icine ceviz konulup kapatılır yağlanmış tepsiye dizilir ustlerine eritilmiş tereyağı surulup onceden ısıttığınız 180 derecelik fırına koyarak pişirilirFırından cıkardıktan sonra soğutulmuş şerbet dokulur ve servise hazır hale getirilir
Afiyet Olsun