AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mideyi ne korur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mideyi ne korur?​

Mide asidini dengeleyerek mideyi rahatlatmaya yarayan besinleri şöyle sıralayabiliriz:
- Kızarmış ekmek. Mide asidinin salgılanmasıyla oluşan mide yanmasını önler.
- Çiğ patates. Patates, çiğ bir haldeyken mide yanmasına çok iyi gelen bir besindir.
- Ispanak.
- Zeytinyağı
- Muz.
- Karnabahar.
- Lahana.
- Elma sirkesi.

Mide şişkinliği ve geğirme neden olur?​

Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi hastalıklar bağırsak ve mide de gaz birikimine neden olarak şişkinlik oluşturur. Ödem: Vücutta biriken fazla sıvı da şişkinliğe neden olabilir.

Sürekli geğirmek ne iyi gelir?​

Sürekli geğirmek ne iyi gelir?
Anason çayı: Bağırsak ve midede biriken gaz probleminin doğrudan giderilmesi için en etkili bitkisel yöntemlerin başında anason çayı içmek gelir. Zencefil çayı: Pek çok sağlık probleminin tedavisinde etkili olan zencefil çayı, geğirme ve gaz çıkarma problemlerinin çözümünde de oldukça etkilidir.

Mideyi düzeltmek için ne yapmalı?​

- HER YEMEKTEN ÖNCE ELMA SİRKESİ İÇİN.
- KIRMIZI PANCAR MİDE ASİDİNİ DENGELİYOR.
- YEMEK ÖNCESİ VE YEMEK BOYUNCA SU İÇMEYİN.
- LOKMALARINIZI 8-9 KEZ ÇİĞNEYİN.
- AKŞAM ÇİĞ SALATA TÜKETMEYİN.
- LAHANA TURŞUSU SUYU TÜKETİN.
- HAMUR İŞİ VE MAYALI ÜRÜNLERİ AZALTIN.

Mideyi bozan yiyecekler nelerdir?​

Doktorlara göre mideyi kötü yaptığı kanıtlanmış gıdalar
- Rafine karbonhidratlar.
- Hazır çorba, işlenmiş et ve diğer yüksek sodyumlu gıdalar.
- Az yağlı yoğurt.
- Baharatlı yiyecekler.
- Kızarmış gıdalar, portakal suyu, kahve ve alkol.
- Yapay tatlandırıcılar.
- Enerji içecekleri.
- Şekerli tahıllar.

Yemekten sonra ne içmeli?​

Yemekten sonra ne içmeli?
Yeşil çay, ıhlamur, adaçayı, melisa gibi bitki çayları tokluk hissini artıracağı gibi metabolizmaya da fayda sağlar. “İçmek yetmez, yemek istiyorum” diyorsanız çayınızın yanında bir avuç kuru üzüm iyi bir seçenek olacaktır.
 
**Mideyi ne korur?**

Mideyi rahatlatmaya yardımcı olan besinler arasında kızarmış ekmek, çiğ patates, ıspanak, zeytinyağı, muz, karnabahar, lahana ve elma sirkesi bulunmaktadır. Bu besinler mide asidini dengeleyerek mideyi rahatlatmaya yardımcı olabilir.

**Mide şişkinliği ve geğirme neden olur?**

Mide şişkinliği ve sürekli geğirme gibi sorunlar çeşitli hastalıkların belirtisi olabilir. Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi rahatsızlıklar bağırsak ve mide gaz birikimine neden olarak şişkinlik oluşturabilir. Ödem de vücutta biriken fazla sıvıdan kaynaklanan şişkinlik problemlerine yol açabilir.

**Sürekli geğirmek ne iyi gelir?**

Sürekli geğirmenin çözümünde anason çayı ve zencefil çayı gibi bitkisel çözümler etkili olabilir. Anason çayı bağırsak ve midede biriken gaz problemlerini hafifletebilirken, zencefil çayı da geğirme ve gaz çıkarma sorunlarına yardımcı olabilir. Bu bitki çaylarını tüketerek sindirim sisteminizi rahatlatabilirsiniz.

**Mideyi düzeltmek için ne yapmalı?**

Mide sağlığını korumak için bazı önlemler alabilirsiniz. Örneğin, her yemekten önce elma sirkesi içebilir, kırmızı pancar tüketebilir, yemek sırasında su içmemeye özen gösterebilir, lokmalarınızı iyi çiğneyebilir ve lahana turşusu suyu gibi doğal yöntemlerle sindirim sisteminizi destekleyebilirsiniz. Ayrıca, hamur işi ve mayalı ürünlerin tüketimine dikkat etmek de mide sağlığınızı korumak açısından önemlidir.

**Mideyi bozan yiyecekler nelerdir?**

Mide sağlığını olumsuz etkileyen bazı gıdalar arasında rafine karbonhidratlar, işlenmiş etler, yüksek sodyumlu gıdalar, baharatlı yiyecekler, kızarmış gıdalar, portakal suyu, kahve, alkol, yapay tatlandırıcılar, enerji içecekleri ve şekerli tahıllar bulunmaktadır. Bu gıdalar sindirim sisteminde sorunlara ve mide rahatsızlıklarına yol açabilirler.

**Yemekten sonra ne içmeli?**

Yemekten sonra yeşil çay, ıhlamur, adaçayı, melisa gibi bitki çayları içerek tokluk hissinizi artırabilir ve metabolizmanıza fayda sağlayabilirsiniz. Ayrıca, çayınızın yanında bir avuç kuru üzüm tüketmek de iyi bir seçenek olabilir. Bu bitki çayları sindirim sisteminizi destekleyebilir ve sindirim sonrası oluşabilecek rahatsızlıkları azaltmaya yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst