- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mideden gelen ağız kokusuna ne iyi gelir?
Bir Türlü Geçmek Bilmeyen ‘Mide Kaynaklı Ağız Kokusundan’ Muzdarip Olanlar İçin 9 Etkili Yöntem- Havuç, kereviz sapı ve elmayı hatır hutur yiyebilirsiniz.
- Yeşil sebze tüketiminizi arttırın.
- 3. Yemeğinizdeki nane, maydanoz, dere otu gibi bitkileri kenara atmayın.
- Yoğurtla arkadaş olun.
- 5. Vişne tüketin.
Ağız salyası neden kokar?
Burun ve boğaz hastalıkları: Sinüs enfeksiyonları, geniz akıntıları ve boğaz enfeksiyonları ağız kokularına neden olur. Diğer tıbbi sebepler: Gastroözofageal reflü hastalığı gibi mide ile ilgili problemler ağız kokusuna neden olabilir.
Mide kokusu için hangi doktora gidilir?
Ağız ve nefes kokusuna neden olan etken sindirim sistemi organları olan yemek borusu, mide ve bağırsaklardaki enfeksiyon ya da rahatsızlıklardan kaynaklanıyorsa böyle bir durumda gastroentroloji polikliniğine başvurmak gerekiyor.Burundan koku gelmesi neden olur?
Burunda kötü koku, burun boşluğunun gıda partikülleri gibi yabancı cisimlerle tıkanması sonucu oluşabilir. Bu tür nesneler normal drenaj ve hava akımını etkileyerek kötü kokuya neden olur. Tedavisi: Pamuklu çubuk ya da başka cisimler kullanarak burundaki yabancı cismi kendiniz çıkarmaya çalışmayın.
Diş fırçaladıktan sonra ağız neden kokar?
Bunun en önemli sebebi diş fırçalamadan sonra dişlerin yüzeyinde biriken bakterilerdir. Bakterilerin birikmesi ağızda kötü bir kokuya neden olabilir. Bu sırada ağzın içinde yeteri miktarda tükürük salgısının olmaması nedeniyle, besin artıkları ve bakterilerin yok edilmesi mümkün olmaz.Mideden koku gelmesi neye işaret?
Sindirim sitemi fazladan asit kaynaklıdır. Asitlerin açığa çıkardığı hoş olmayan koku nefese karışarak rahatsız edebilir. Bu nedenle ağız kokusu aşırı mide asidi nedeni ile reflüden kaynaklı olabilir. Ayrıca kronik böbrek hastalarında amonyak veya kötü kokan balık kokusunu andıran ağız kokuları görülebilir.