AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mideden gelen agiz kokusu icin hangi doktora gidilmeli?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mideden gelen ağız kokusu için hangi doktora gidilmeli?​

Ağız ve nefes kokusuna neden olan etken sindirim sistemi organları olan yemek borusu, mide ve bağırsaklardaki enfeksiyon ya da rahatsızlıklardan kaynaklanıyorsa böyle bir durumda gastroentroloji polikliniğine başvurmak gerekiyor.

Helikobakteri Ağız kokusu yapar mı?​

Helikobakter pilori ne olduğunu açıklayan Doç. Dr. Karabulut, ”Sülfür bileşenleri oluşumunda mide içinde yer alan ‘Helikobakter Pilori’ olarak isimlendirilen bakteri önemli rol oynamaktadır. Sindirim sisteminde ağız kokusuna sebep olan en önemli neden helikobakter piloridir.

Reflüde ağız kokusu olur mu?​

Reflüde ağız kokusu olur mu?
GERD (Gastroözofageal Reflü Hastalığı) veya Reflü. Belirli yiyecekleri yedikten sonra mide ekşimesi veya mide yanması (reflü) yaşıyorsanız (süt ürünlerini ve baharatlı yiyecekleri düşünebilirsiniz) ağız kokusu probleminiz sindirim sisteminiz tarafından üretilen fazla asitle ilişkili olabilir.

Helikobakteri nasıl tedavi edilir?​

Günümüzde H.pilori tedavi rejimlerinde mutlaka mide asit salgısını baskılayan bir ilaç ( Bu grup ilaçlara proton pompa inhibitörü ”PPİ” adı verilmektedir) ve en az iki çeşit antibiyotik birlikte kullanılmaktadır. PPİ ilaçların güçlü asit baskılayıcı etkisi ile antibiyotiklerin etkinliği artmaktadır.

Midedeki hangi sorun ağız kokusu yapar?​

Bunun yanında sülfür kokusuna neden olur. Mideden gelen ağız kokusu ilk olarak neden ve nasıl bu kokunun geldiğini bulmak önemlidir.

Mideden gelen çürük yumurta kokusuna ne iyi gelir?​

Mideden gelen çürük yumurta kokusuna ne iyi gelir?
Mide üşütmesine ne iyi gelir: Mide üşütmesini geçiren gıdalar
- Nane-limon. En bilinen, en klasik yöntemle başlayalım dedik.
- Bal. Doğal antibiyotik olan bal midenizi rahatsız eden bakterilerle savaşmada da adeta bir kahraman.
- Zencefil.
- Kırmızı soğan.
- Yoğurt.
- Keten tohumu.
- Karabiber.
- Karanfil.
Mideden çürük yumurta kokusu neden gelir?​
Mide ve sindirim sistemi kaynaklı ağız kokularında karakter genelde çürük yumurta kokusu gibidir. Bunun nedeniyse midede oluşan aşırı asitten dolayı ortaya çıkan sülfürdür. Özellikle helikobakter pilori, hem gastrit hem ülser hem de bunun oluşmasını tetikler.
Içten gelen ağız kokusu nasıl giderilir?​
Ağız kokusunu engelleyebilmek için mide asidini yükselten baharatlı gıdalardan, süt ürünlerinden, stresten uzak durmaya çalışın. Ayrıca şeker ilavesiz sakız çiğnemekte ağız kokusuna geçici çözüm olabilir. Yemeklerin ardından karanfilli, naneli ancak şekersiz sakızlar kullanılabilir.

Gastrit hastalığı ağız kokusu yapar mı?​

Gastrit hastalığı ağız kokusu yapar mı?
Midede bulunan helikobakter enfeksiyonu, reflü hastalığı ve gastritlerde de ağız kokusu olabilir.

Geğirmek neden yumurta gibi kokar?​

Gazınız, lif bakımından zengin gıdalardaki kükürt nedeniyle çürük yumurta gibi kokabilir. Kükürt, bozulmuş yumurta gibi kokan doğal bir bileşiktir. Birçok sebze sülfür bazlıdır.

Geğirince mideden koku gelmesi nasıl geçer?​

Kokulu geğirme neden olur?​

Kokulu geğirme neden olur?
Yüksek lifli gıdalar tüketmek gazınızın fazla miktarda ve kötü kokulu çıkmasına neden olur. Bu durum lif içeren yiyeceklerin sindirim sisteminizde parçalanmasının uzun sürmesinden kaynaklanır. Uzun sürede parçalanan yiyecekler zamanla mayalanarak kötü kokuya neden olur. bu nedenle zamanla mayalanırlar.

Içten gelen ağız kokusu neden olur?​

Sindirim sitemi fazladan asit kaynaklıdır. Asitlerin açığa çıkardığı hoş olmayan koku nefese karışarak rahatsız edebilir. Bu nedenle ağız kokusu aşırı mide asidi nedeni ile reflüden kaynaklı olabilir. Ayrıca kronik böbrek hastalarında amonyak veya kötü kokan balık kokusunu andıran ağız kokuları görülebilir.
 
Mideden gelen ağız kokusu genellikle sindirim sistemi rahatsızlıklarından kaynaklanır. Ağız ve nefes kokusuna neden olan etkenler arasında yemek borusu, mide ve bağırsaklardaki enfeksiyonlar bulunabilir. Eğer ağız kokusu probleminizin sindirim sisteminizle ilgili olduğunu düşünüyorsanız, gastroenteroloji polikliniğine başvurmanız önerilir.

Helikobakter pilori bakterisi sindirim sisteminde sülfür bileşenlerinin oluşumunda rol oynayabilir ve ağız kokusuna sebep olabilir. Helikobakter pilori enfeksiyonunun belirtileri arasında ağız kokusu da yer alabilir. Bu durumda gastroenterolog veya enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurarak tedavi sürecini başlatmanız önemlidir.

Reflü hastalığı da ağız kokusuna neden olabilir. GERD veya reflü hastalığında mide ekşimesi veya mide yanması belirtileri yaşanabilir ve ağız kokusuna yol açabilir. Bu durumda da gastroenterolog veya gastroentestinoloji uzmanına danışarak tedavi planı oluşturabilirsiniz.

Ağız kokusuna neden olan Helikobakter pilori gibi durumlar için günümüzde mide asit salgısını baskılayan ilaçlar ve antibiyotikler kombinasyonuyla tedavi uygulanmaktadır. Tedavi süreci uzman bir doktor tarafından belirlenmeli ve düzenli olarak takip edilmelidir.

Genel olarak, mideden gelen ağız kokuları genellikle sülfür bileşenlerinden kaynaklanır ve çürük yumurta gibi kokabilir. Ağız kokusunun nedenini bulmak için uzman bir doktora danışarak doğru teşhis ve tedaviyi almanız önemlidir. Ağız kokusunun giderilmesi için mide asidini yükselten gıdalardan uzak durmak, düzenli olarak diş ve ağız bakımını yapmak, stresten kaçınmak gibi önlemler alabilirsiniz.
 
Geri
Üst