Mide yanmasi probleminde hangi doktora gidilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
162.358
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mide yanması probleminde hangi doktora gidilir?​

Mide Yanması Probleminde Hangi Doktora Gidilir? Hastanelerde her sistem için ayrıntılı inceleme yapan bir bölüm vardır. Fakat bu bölümlere İç Hastalıkları doktoru tarafından sevk edildiği taktirde bakar. İç organların tüm hastalıklarına bakan dahiliye bölümü, ileri bir tetkik gerektiği taktirde Gastroentoloji bölümüne hastanın sevkini yapar.
Hangi bölümde mide yanması sorunu var?
Dahiliye doktorunun sevki ile gidilebilen bu bölümde sadece mide ve bağırsak hastalıklarının ileri tetkiki ve tedavisi yapılabilmektedir. Mide yanması problemi ile dahiliye doktoruna başvuran kişilerin öncelikle öyküsü dinlenir ve mide problemleriyle ilgili diğer belirtilerin olup olmadığına bakar.

Ne işe yarar ki mide ağrıları geçinceye dek?​

Mide ağrıları geçinceye dek bunu birkaç gün boyunca için. Yoğurt, vücudumuzun genel sağlığı için çok faydalı bir besindir. Canlı kültürlü yoğurt (iyi bakteriler) sindirimi artırır ve hazımsızlık nedeniyle oluşan mide ağrılarını giderir. İyileşme fark edinceye kadar günde bir-iki kâse yoğurt tüketin.
Peki, mide gribi karın ağrısına neden olabilir?
Bazen karın ağrısına da neden olabilir. Mide gribi veya gastroenterit hem yetişkinlerde hem de çocuklarda görülen karın ağrısının en yaygın nedenlerinden biridir. Gastroenterit hem virüs hem de bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanabilir.

Kimdir dahiliye uzmanı veya dahiliye uzmanı?​

Mide problemleri için öncelikle Dahiliye bölümüne gidilir. Gelişmiş illerde en az bir hastanede bulunan bu bölüm eğer yoksa hastanın ileri tetkikini Dahiliye uzmanı da yönetebilir. Dahiliye uzmanı tarafından yapılan endoskopi, kolonoskopi, midenin sıvı incelemeleri sonucunda gerekli tedavi yine başlanır.

Hangi ülkelerden mide kanseri görülebilir?
Mide Kanseri dünyada akciğer kanserinden sonra ikinci sıklıkta görülen kanser türüdür. Her 10 kanser hastasından 1‘i mide kanseridir.Türkiye’de en sık görülen sindirim sistemi kanseri olan mide kanseri çeşitli ülkelere göre farklılıklar gösterir. Japonya’da, Latin Amerika’da diğer ülkelerden daha sıklıkla hastalığa rastlanır.

Hangi ülkelerden en çok duyulan reflü hastalığıdır?​

Yaptığımız bir çalışmada “reflü” kelimesini duyma oranının % 0.2 olduğunu göstermiştik. Hastalık sıklığı ise ülkemizde de diğer ülkelere eşit olarak erişkinler arasında %20 oranındadır; yani her beş erişkinden birisinde reflü hastalığı vardır. Son yıllarda kitle iletişim araçlarının yoğun ilgisi ile biraz daha fazla duyulur oldu.
 
Geri
Üst