Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mide dusuklugu neden olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
51.753
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mide düşüklüğü neden olur?​

Daha çok mide sarkması dediğimiz olayın çoğunlukla rastlanan nedeni uzun süren ishaller, kusma ve idrar söktürücü ilaçların kullanımına bağlı oluşan karın içi ameliyatlardan sonra ortaya çıkan tuz ve elektrolit dengesizliğidir.

Mide düşmesinin belirtileri nelerdir?​

Mide düşmesinin belirtileri nelerdir?
Mide sarkması durumunda yaşanan belirtiler arasında şunlar sayılabilir:
- Karında fark edilen ciddi şekil bozuklukları
- İştahsızlık.
- Bulantı
- Hazımsızlık.
- Kabızlık.
- Üst karında ağrı
- Reflü (Mide sarkması durumunda tam olarak işlevini göremeyen mide kapakçığı reflü problemine sebep olabilir.)

Mide kayması neden olur?​

Mide kayması neden olur?
Düzensiz beslenme sonucu sürekli kabız olmak veya obezite, yaşlanmadan dolayı kasların zayıflaması, vücudun genetik yapısı, sinir ve stres, sigara kullanımı gibi faktörler mide fıtığının tetikleyicisi olabilmektedir. Bunun yanında gebelik ve çok ağır işlerde çalışmak da mide fıtığına sebep olabilir.

Mide neden sarkar?​

Aşırı bir şekilde kilo vermek ve aniden zayıflamak da mide de sarkmaya neden olabilmektedir. Karın kaslarının fonksiyon kaybı ile esnekliğini yitirmesi ile de ortaya çıkar. Uzun süre midenin boş kalması ve açlık yaşamak karın içi basıncın dengesinde bozulma yaratır ve mide sarkması oluşabilir.

Mide sarkması hangi doktora gidilir?​

Mide sarkması hangi doktora gidilir?
Bu yüzden mide ağrısı hafife alınmaması gereken sağlık problemlerinden biri olarak kabul edilmelidir. Midesi ağrıyan kişiler öncelikle hastanelerin dahiliye (iç hastalıkları) ve gastroenteroloji kliniklerine başvurabilirler.

Mide felci neden olur?​

Mide felci neden olur?
Mide felci; midede sindirilen besinlerin ince bağırsağa gönderilememesi sonucu besinlerin midede fermente olması ile beraber bakterilerin üretilmesi ile ortaya çıkar. Besinler sindirilemeyince katılaşırlar ve mide girişinin kapatılmasına neden olurlar.
Mide sarkar mı?​

Mide rahatsızlığı için hangi doktora gidilir?​

Mide rahatsızlığı için hangi doktora gidilir?
Ciddi bir durumda mide ağrısı şikayetleri için hastanelerin dahiliye polikliniği ya da gastroenteroloji bölümüne gidilmelidir. Böylelikle iç hastalıkları (dahiliye) veya gastroenteroloji bölümündeki uzman doktorlar gerekli belirtiler ve tetkikler üzerinden teşhisi koyar ve tedaviye başlarlar.
 
Mide düşüklüğü genellikle uzun süren ishaller, kusma, idrar söktürücü ilaçların kullanımına bağlı karın içi ameliyatlar sonrasında tuz ve elektrolit dengesizliğinden kaynaklanan mide sarkması olarak bilinen durumla ilişkilidir. Bu durumun belirtileri arasında karında fark edilen şekil bozuklukları, iştahsızlık, bulantı, hazımsızlık, kabızlık, üst karın ağrısı ve reflü yer almaktadır.

Mide sarkmasının nedenleri arasında düzensiz beslenme, sürekli kabızlık, obezite, kas zayıflaması, genetik faktörler, sinir ve stres, sigara kullanımı gibi etkenler sayılabilir. Ayrıca gebelik ve ağır işlerde çalışmak da mide kaymasına sebep olabilmektedir.

Mide sarkmasının belirtileri genellikle kirpikle belirlenebilir. Mideleri sarkmış olan kişilerde mide kapakçığındaki işlev bozukluğu reflü problemlerine yol açabilir. Mide alanındaki dengesizlikler ve aşırı kilo kaybı da mide sarkmasına neden olabilir.

Mide sarkması durumunda mutlaka uzman bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekmektedir. Mide ağrısı şikayetleri için genellikle dahiliye (iç hastalıkları) ve gastroenteroloji kliniklerine başvurulmalı ve uzman doktorlar tarafından tetkikler yapılarak uygun teşhis konulmalıdır.

Mide felci ise besinlerin midede sindirilerek ince bağırsağa iletememesi sonucunda besinlerin midede fermantasyona uğraması ve bakterilerin üremesi ile ortaya çıkar. Bu durumda besinler sindirilemediği için mide girişinde tıkanıklık oluşabilir.

Mide rahatsızlıkları için de genellikle dahiliye veya gastroenteroloji uzmanlarına başvurulmalıdır. Bu uzmanlar gerekli tetkikler ve muayeneler sonucunda uygun tedaviyi uygulayacaklardır.
 
Geri
Üst