AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mide ameliyati olan biri hamile kalabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mide ameliyatı olan biri hamile kalabilir mi?​

Mide küçültme ameliyatlarının hamileliğe bir engel oluşturmadığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Şule Selvi, ancak sağlıklı bir hamilelik yaşamak için ameliyat sonrası 1 yıl kadar beklemek gerektiğini belirtiyor.

Mide ameliyatı kısırlık yapar mı?​

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Hamilelik Erkeklerde karın bölgesindeki yağlanma testosteron salınımını baskılayıp östrojen seviyesini yükselterek sperm kalitesini düşürebilir. Kadınlarda ise hormonal dengesizliklere ve polikistik over sendromu gibi kısırlığa yol açan sağlık sorunlarına neden olabilir.
Güvenli ve sağlıklı bir hamilelik için hamile kalmadan önce kilonuzun dengelenmesi için en az 18 ay beklemelisiniz. Çoğu kadın tüp mide ameliyatından sonra hamile kalabilir. Ancak ameliyattan sonra vücudunuz birçok zorlu değişiklikten geçecektir.
Tüp mide ameliyatı olan normal doğum yapabilir mi?
Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Normal Doğum Yapılabilir Mi? Tüp mide ameliyatı veya obezite cerrahi ameliyatı sonrasında normal doğum veya sezaryen şeklinde gerçekleşecek doğumun anne adayı açısından ve geçirilen cerrahi operasyon açısından herhangi bir sakıncası yoktur.
Doğumdan ne kadar sonra mide ameliyatı yapılır?
Doğumdan sonra ilk 6 ay bebek anne sütü ile beslendiği için, annenin yeterli ve dengeli beslenmesi gerekli kaloriyi alması anne sütünün kalitesini etkileğinden çok önemlidir. Bunun için ilk 6 ay önerilmez. 6 . aydan sonra ek gıdalara geçildiğinde tüp mide ameliyatı yapılabilir.

Mide küçültme ameliyatının riski nedir?​

Uzun vade riskler arasında ise en önemli riskler midenin daralması, dönmesi veya tüp mide fıtıklaşması, safra kesesi taşı, reflü. -Mide dönmesi veya twist: Midenin belli bir süreden sonra kendi ekseninde dönmesi, bu genelde birkaç ay, ilk 2-3 senelik sürede meydana gelebilir.
 
Geri
Üst