AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Microsoft Azure Al nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Microsoft Azure Al nedir?​

Microsoft Azure, Microsoft’un altyapı ve bulut uygulama geliştirme platformudur. Bu platform ise, internet ile çalışan ve verilerini de Microsoft Data Center üzerinde tutabilen çeşitli internet uygulamaları geliştirebilmesine imkan tanır.

Microsoft Azure Bootcamp nedir?​

Microsoft Azure Bootcamp nedir?
Bootcamp, Intel tabanlı Macintosh bilgisayarlarda macOS işletim sistemi yüklü durumdayken Windows ile çoklu açılış yapmanızı sağlayan, Apple tarafından geliştirilmiş bir önyükleme aracıdır. Bootcamp için yardımcı program da denilmektedir.

Microsoft Azure Fundamentals nedir?​

Azure ile İlgili Temel Bilgiler, temel bulut kavramlarını öğreten, birçok Azure hizmetine yönelik kolay bir genel bakış sunan ve ilk hizmetlerinizi ücretsiz olarak dağıtmanız için uygulamalı alıştırmalarla size yol gösteren sekiz bölümlük bir seridir.

Azure hangi dil?​

Azure hangi dil?
bu kelime arapçadan ispanyolcaya,ispanyolcadan da ingilizceye geçmiştir. ayrıca italyancaya da geçmişki azzurro mavi demek… the 3rd and the mortal’in painting on glass albumunun dokuzuncu * sarkisi. insani mutlak suretle huzura erdiren, rahatlatan basarili bir ambient calismasi.

Azure ile neler yapılabilir?​

Microsoft Azure Microsoft’un Bulut uygulama geliştirme ve altyapı platformudur. Bu platform bizlere internet üzerinde çalışan ve verilerini de Microsoft Data Center üzerinde tutabilen internet uygulamaları geliştirebilmemize olanak sağlar.

Microsoft Azure ücretli mi?​

Microsoft Azure ücretli mi?
Ücretsiz 1 yıllık Azure hesabınızı oluşturdunuz, artık neleri, ne kadar boyutlarda ücretsiz kullanabileceğinize geçelim isterseniz: Öncelikle Microsoft size 12 ay boyunca aylık 200$’lık bir kullanımı ücretsiz olarak sunuyor.

Bootcamp nedir ne işe yarar?​

Köken olarak “Acemi Birliği” anlamındaki “Bootcamp”, bölüğe yeni katılan askerlerin, şartlara hızlıca ayak uydurması ve bireysel performansını zirvede tutmasını sağlayan yüksek disiplinli bir eğitim programıdır.

Bootcamp programı nedir?​

Bootcamp programı nedir?
yazılım dünyasında “bootcamp”, hiçbir yazılım bilgisine sahip olmayan insanları sıfırdan zirveye taşıyacak kadar kalitede eğitim veren kurs merkezleridir. ortalama bir bootcamp 4.000-16.000 dolar arası fiyatlara mal olmaktadır. eğitim süresi ise 2-6 ay arasındadır.

Microsoft Azure sertifikası nasıl alınır?​

Sınıf eğitimi alarak bu sınavlara hazırlanabilirsiniz, bunun için Türkiye’de Azure eğitimlerini layığıyla veren Microsoft’un yetkili eğitim kurumlarına gidebilirsiniz. Ücretsiz olarak da kendi kendinize hazırlanabilirsiniz bunun içinde online siteleri ve uzmanların bloglarını takip edebilirsiniz.

Azure sınavı nedir?​

Azure sınavı nedir?
AZ-900, bulut kavramları ve Azure hizmetlerinin temel düzeydeki bilgilerini test eden sınavdır. Diğer büyük bulut sağlayıcılarında deneyime sahip olanlar, AZ-900 materyallerinin çoğunun öğrendiklerine çok benzediğini görebilirler.

Azure SDK nedir?​

Azure hizmetlerini arayüz aracılığıyla yönetmemizi ve yapısal bir şekilde etkileşim kurmamızı sağlayan Visual Studio temelli bir tools’tur.

Azure servisleri nelerdir?​

Azure servisleri nelerdir?
BİRKAÇ CÜMLE İLE MICROSOFT AZURE’UN TÜM SERVİSLERİ
- Active Directory. Microsoft Azure Active Directory, bulut uygulamalarınız ve kendi geliştirdiğiniz uygulamalar için kimlik yönetimi ve erişim kontrolü sağlamaktadır.
- API Management.
- Application Insights.
- Automation.
- Redis Cache.
- Backup.
- BizTalk Services.
- CDN.

Azure hizmetleri nelerdir?​

Microsoft Azure hizmetleri, şirket içi sunucuları buluta taşımaktan çok daha fazlasını kapsar. Azure, işletmelerin ve bir uygulama oluşturmak isteyenlerin kullanabileceği sanal makineler, SQL Veritabanları, Active Directory Domain Servisi gibi 200’den fazla bulut tabanlı bilgi işlem hizmeti sunar.

Azure hesabı ne demek?​

Azure hesabı ne demek?
Azure; Microsoft tarafından sağlanan bulut hizmetlerine ve kaynaklarına erişmenize ve bunları yönetmenize olanak tanıyan bir bulut bilişim platformudur. Microsoft Azure hizmetleri, şirket içi sunucuları buluta taşımaktan çok daha fazlasını kapsar.

Azure hesabı nasıl açılır?​

İlk olarak www.azure.microsoft/tr-tr/free adresine girerek karşımıza gelen ekranda Ücretsiz Kullanmaya Başlayın butonuna tıklıyoruz. Karşımıza gelen ekranda Hakkınızda formunu dolduruyoruz. Sonraki butonuna tıklıyoruz. Karşımıza gelen ekranda telefon doğrulamasını mesaj veya arama yolu ile doğruluyabiliriz.

Microsoft Azure, Microsoft'un altyapı ve bulut uygulama geliştirme platformudur. Bu platform, internet üzerinde çalışan ve verilerini Microsoft Data Center'ında tutabilen çeşitli internet uygulamalarının geliştirilmesine imkan tanır.

Azure Bootcamp, Intel tabanlı Macintosh bilgisayarlarda macOS işletim sistemi yüklüyken Windows ile çoklu açılışı sağlayan bir önyükleme aracıdır. Bu sayede kullanıcılar, farklı işletim sistemlerini aynı cihazda kullanabilmektedir.

Microsoft Azure Fundamentals, Azure ile ilgili temel bilgileri öğreten sekiz bölümlük bir seridir. Bu seride temel bulut kavramları anlatılır, çeşitli Azure hizmetlerine genel bir bakış sunulur ve uygulamalı alıştırmalar ile ilk hizmetlerin ücretsiz dağıtılmasına rehberlik edilir.

Azure, bir kelime olarak Arapça kökenli olup İspanyolca'ya ve İngilizce'ye geçmiştir. Arapça kökenli "azul" kelimesinden türemiş ve mavi anlamına gelmektedir. "Azure" aynı zamanda bir ambient müzik parçasının adıdır.

Microsoft Azure, Microsoft'un bulut uygulama geliştirme ve altyapı platformudur. Bu platform sayesinde internet üzerinde çalışan ve verilerini Microsoft Data Center'ında saklayabilen internet uygulamaları geliştirilebilir.

Microsoft Azure ücretlidir ancak ücretsiz 1 yıllık Azure hesabı oluşturabilirsiniz. Bu hesap ile belirli boyuttaki hizmetleri ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Bootcamp, genellikle askeri alanda acemi askerlerin disiplinli eğitim programıdır. Bireylerin performanslarını artırmak ve şartlara hızlıca ayak uydurabilmelerini sağlamak amacıyla uygulanır.

Bootcamp programları, yazılım alanında hiçbir bilgiye sahip olmayan bireyleri sıfırdan bilgi sahibi yapacak kaliteli eğitim kurslarıdır. Bu programlar genellikle 2-6 ay arasında sürer ve fiyatları 4.000-16.000 dolar arasında değişir.

Microsoft Azure sertifikası almak için sınıf eğitimleri alabilir ya da kendi kendinize hazırlanabilirsiniz. Türkiye'de Azure eğitimleri veren yetkili eğitim kurumlarına başvurarak sertifikasyon sürecine katılabilirsiniz.

Azure sınavı, bulut kavramları ve Azure hizmetlerinin temel düzeydeki bilgilerini test eden bir sınavdır. Bu sınav, Azure hizmetlerine olan genel bilgi seviyenizi ölçerek belgelendirme imkanı sağlar.

Azure SDK, Visual Studio tabanlı araçlarla Azure hizmetlerini yönetmemizi ve etkileşimde bulunmamızı sağlayan bir tool'dur.

Azure servisleri arasında Active Directory, API Management, Application Insights, Automation, Redis Cache, Backup, BizTalk Services ve CDN gibi birçok hizmet bulunmaktadır. Bu hizmetler, kimlik yönetiminden veritabanı hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır.

Azure hesabı, Microsoft'un sağladığı bulut hizmetlerine ve kaynaklara erişim ve yönetim imkanı sunan bir bulut bilişim platformudur. Azure, şirket içi sunucuları buluta taşımanın yanı sıra çeşitli bulut tabanlı hizmetler de sunmaktadır.

Azure hesabını açmak için [www.azure.microsoft/tr-tr/free](http://www.azure.microsoft/tr-tr/free) adresine giderek ücretsiz hesap oluşturma adımlarını takip edebilirsiniz. Bu adımlar arasında kişisel bilgilerinizi girmek ve telefon doğrulaması işlemleri bulunmaktadır.

Geri