Mezunum askerlik tecil olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mezunum askerlik tecil olur mu?​

Fakülteden yada 4 yıllık bir Üniversiteden mezun olanların askerlik tecil hakkı mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıldır. Ancak bu süre 32 yaşınızı tamamlayacağınız yılın sonuna kadar olabilir.
Mezun olduktan sonra kaç ay içerisinde tescil yaptırmam gerekir?
Yükseköğretim kurumlarının Fakülte ve Yüksekokullarından lisans derecesi ile mezun olan yükümlülerin mezuniyet tarihinden itibaren 2 ay içinde askerlik yoklamalarını https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-yoklama-basvurusu üzerinden veya Askerlik Şubelerine gidip yaptırmak zorundadırlar.

Askerlik en fazla kaç yıl ertelenir?​

Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.
Ne kadar tecil hakkım var?
Üniversiteyi bitirip bütün ilişiğini kestikten sonra kişinin 2 yıl daha tecil hakkı yasada tanımlanmıştır. Bunun dışında lise ve dengi okul mezunlarının 3 yıl tecil hakkı mevcuttur. Staj, yüksek Lisans, mastır, doktora gibi programlardan mezun olanların ise 1 yıl tecil hakkı vardır.

Mezun oldum tecilim bozulur mu?​

cevap: hayır! 7 yıllık tecil hakkı okuduğunuz dönem boyunca geçerlidir. mezun olan bir kişinin tecil hakkı, o yılın sonunda 28 yaşını doldurmamak şartıyla 2 yıldır.
Askerlik tecil bittikten sonra ne yapılmalı?
Askere gitmek isteyen mevcut olan tecilini bozdurmak isteyebilir. E-devlet sistemine şifreyle giriş yaparak, askerlik tecil işlemleri yapılabiliyor. Bireyler tecilini bozdurarak, gerekli muayene işlemleri sonrası askere gidebiliyor.

Okul bitti askere ne zaman giderim?​

Buna göre, hangi celp döneminde askere gidilmek isteniyorsa, o celp dönemi için belirlenen son başvuru tarihine kadar işlemlerin tamamlanmış olması gerekir. Son başvuru tarihlerinin ardından başvuru yapılması halinde askere, bir sonraki celp döneminde gidilir.
Meslek liseleri kaç yıl tecil ettirebilir?
Mesleki eğitim merkezleri ile meslek okullarında eğitim görenlerin askerlikleri, 22 yaşını geçmemek üzere kurs veya okulun bitiş tarihine kadar ertelenir. 13. Lise ve daha üst seviyede bir öğrenim kurumundan mezun olanların mesleki eğitim merkezleri ile meslek okulu eğitimleri nedeniyle askerlikleri ertelenmez.

Askerliği nasıl ertelerim?​

Askerlik şubesine giderek askerliğinizi ertelemek istediğiniz belirtmeniz gerekmektedir. Lise ve dengi okul mezunları askerliklerini 3 sene mazeretsiz olarak tecil ettirebilmektedirler. Üniversiteyi bitirip ilgili yüksek öğrenim kurumu ile tüm ilişkisini kesen kişiler askerliği 2 sene süre ile tecil ettirilebilir.
Askerlik tecil süresi nasıl uzatılır?

Mezun olduktan sonra tecil tarihi değişir mi?​

AÖF mezun olunca tecil bozulur mu?
7179 Sayılı Askerlik Erteleme Madde 20- (2) Yükümlülerin …, fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında öğrenim görenler için 28 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçmemek kaydıyla, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenir.

Askerlik tecil biter bitmez askere gidilir mi?​

Bakaya olarak askere gidersem ne olur?
Yoklama kaçağı ve bakayalar idari para cezasıyla cezalandırılır. Kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ödemek zorundadır.

Mezun olduktan sonra kaç yıl tecil?​

Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl, d. Yüksek lisans eğitimini tamamlayanların bir yıl, süreyle ertelenir.
Askerlik tecil etmezse ne olur?
Örneğin herhangi bir tecil işlemi yaptırmadıysanız ilk celp döneminde askere gitmeniz kaçınılmaz olur. Bu sonuç size verilen sürenin dolmaması şartıyla gerçekleşir. Eğer size verilen tecil süresini geçirdiyseniz ve askere gitmediyseniz elbette asker kaçağı sayılmanız gündeme gelir.

Üniversiteden sonra ne zaman askere gidilir?​

Lisans öğrenimini tamamlayan yükümlülerin askere sevkleri Askerlik şubeleri tarafından mezuniyet tarihinden itibaren (İKİ) yıl süreyle ertelenmektedir. Bu haktan faydalanmak isteyen mezunlar, mezuniyet belgeleriyle birlikte askerlik şubelerine müracaat etmelidirler.
Askerlik tecil edilmezse ne olur?

Askerlik tecili nasıl bozulur?​

Tecil bozdurma işlemleri her asker adayının yapabileceği bir işlemdir. Tecili bulunan asker adayları, e-devlet sistemi üzerinden ASAL yoklama bölümüne girerek, tecilini kolayca bozdurabilir.
Okulu dondurmak tecili bozar mı?
İlgili Yönetim Kurulları tarafından kabul edilen mazeretlerine istinaden izin verilen(öğrencilik hakları dondurulan) öğrencilerin bu süreleri azami öğrencilik sürelerine eklenir ve bu süreler içinde de öğrencilerin askere sevk tehir işlemleri yapılır.

Ikinci üniversite tecili uzatır mı?​

2. Üniversiteyi okumak askerlik tecili için yeterli değildir. Askerlik tecili yapabilmek için bir üst eğitim programına kayıt yaptırmak gerekmektedir. Mesela lise bitiren bir kişi lisans kaydı yaptırarak askerliği erteleyebilir fakat lisans bitiren bir kişi ikinci üniversiteyi okurken askerliği tecil ettiremez.

Geri