AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mezuniyet tarihi neye gore belirlenir?

Editör

Yeni Üye

Mezuniyet tarihi neye göre belirlenir?​

Ancak sınavların bitim tarihinin belirlenememesi durumunda mezuniyet tarihi, ilk dört yarıyılı başardığı ilgili öğretim yılı veya dönemin sonu olarak belirlenir ve diplomada belirtilir.

Mezun olunca diploma ne zaman alınır?​

Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin okulunun Birim Öğrenci İşlerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Diplomalar şahsın kendisine ya da noter vekâleti ile üçüncü şahıslara verilir.

Üniversite mezuniyet töreninde diploma verilir mi?​

Üniversite mezuniyet töreninde diploma verilir mi?
Mezuniyet töreni, bir diploma, akademik unvan veya bazen bununla ilişkili olan ve öğrencilerin mezun olduğu bir törendir. Mezuniyet tarihi genellikle mezun günü olarak adlandırılır. Mezun töreninin kendisi de diploma töreni, toplantı veya davet etme töreni olarak adlandırılır.

ODTU mezuniyet toreni ne zaman?​

ODTU mezuniyet toreni ne zaman?
Değerli Mezunlarımız, Bildiğiniz gibi ODTÜ Mezunlar Günü kutlamaları her yıl geleneksel olarak Haziran ayında yapılmaktadır.

Diplomada kimin imzası olur?​

(5) Diplomanın sol alt köşesinde ilgili Dekanın/Müdürün, sağ alt köşesinde Rektörün unvanı, adı, soyadı, ve imzası, diplomanın alt orta yerinde ise Üniversitenin hologramı yer alır. Diplomalar, görevdeki Rektör ve Dekan/Müdür tarafından imzalanır.

Mezuniyet ünvanı ne demek?​

Önceden belirlenmiş bir eğitim programının tamamlanması sonucunda bir kolej, üniversite veya meslek okulu tarafından verilen diploma veya unvan.

ODTÜ 2021 mezuniyet töreni olacak mı?​

ODTÜ 2021 mezuniyet töreni olacak mı?
ODTÜ rektörlüğü açıkladı: Mezuniyet töreni yapılmayacak.

ODTÜ Mezunlar girebiliyor mu?​

ODTÜ Mezunlar girebiliyor mu?
Mezunlarımız, Hafta içi günlerde saat 10.00-20.00, hafta sonu günlerde saat 08.30-20.00 arası giriş yapabileceklerdir. Yaya olarak giriş yapacak olan mezunların girişleri Hafta içi ve Hafta sonu günlerde saat 08.30-20.30 saatleri arası giriş yapabileceklerdir.

Auzef diploma veriyor mu?​

AUZEF’in e imzalı diploma açıklaması; Mezuniyet hakkı kazanan tüm öğrencilerimiz; E-imzalı diplomalarını AKSİS otomasyon sistemi üzerinden fakülteye gelme zorunluluğu olmadan bulundukları her yerden kolaylıkla alabilecektir. Kare kod sistemi ve doğrulama linki ile e-diploma tüm kurumlarda kontrol edilebilir olacaktır.
Öğrencilerin öğrenimlerini tamamladığı en son tarih olan, üniversite senatosu tarafından kabul edilen akademik takvimde belirtilen final sınav haftasının son gününü takip eden ilk iş günü veya bütünleme/mezuniyet üç ders sınavı haftasının son gününü takip eden ilk iş günü veya stajın son günüdür.

Kimler kayıt Yenileme yapar?​

Öğrenciler her akademik yarıyılın başında kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Yarıyıl kayıtlarının yapılabilmesi için o yarıyıla ait eğitim-öğretim ücretinin Akademik Takvim’de belirlenen tarihlerde ödenmiş olması gereklidir. Tam burslu öğrencilerin bu işlemi yapmasına gerek yoktur.

Üniversite mezuniyet tarihi nasıl öğrenilir?​

Üniversite mezuniyet tarihi nasıl öğrenilir?
e-Devlet Kapısı
- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
- Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama.

Üniversite kayıt yenileme nedir?​

Üniversite kayıt yenileme nedir?
Kayıt yenileme işlemi, her akademik dönemin başında ilgili dönem ücretini ödedikten sonra ders kayıtları için belirlenmiş olan tarihlerde öğrenci bilgi sistemi üzerinden ders kayıtlarının tamamlanmasıyla gerçekleştirilmiş olur. Kayıt yenileme işlemleri hazırlık sınıflarında her modül başında yapılır.

Üniversite kayıt yenilemek gerekir mi?​

Öğrenciler, her yarıyıl başında ilgili öğretim birimi yönetim kurulunun belirleyeceği esaslar ve Senato’nun belirleyeceği süreler içinde (birinci sınıf birinci yarıyıla ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler hariç) kayıtlarını yenilemek zorundadırlar.

Kaydını yenilemeyen öğrencinin kaydı ne zaman silinir?​

Bu öğrencilerin öğrenime devam edebilmeleri için izleyen öğretim yılında mutlaka kayıtlarını yenilemeleri gerekir. İki yıl üst üste kaydını yenilemeyen öğrencilerin fakülteden kayıtları silinerek ilişkileri kesilir.

Ders seçimi kaçırılırsa ne olur?​

Ders seçimi kaçırılırsa ne olur?
Üst sınıf öğrencileri ders kaydı yapmayı unutursa, öğrencilerde katkı payı istenebilir. Üniversitelere göre katkı payları değişiklik göstermektedir. Öğrenci ödemeyi yaptıktan sonra dekontu bölüm başkanı yâda gereken yerlere gösterdikten sonra ders kayı yapılacaktır.

Mazeretli Geç kayıt nedir?​

Mazeretli Geç kayıt nedir?
Adından da anlaşılabileceği gibi bir mazeretiniz varsa ve kayıt tarihlerini bu nedenle kaçırdıysanız, ek süre içinde kayıt yaptırabiliyorsunuz. Açıköğretim kayıt kılavuzuna göre normal kayıt süresinde kayıt yaptıramayanlar resmi bir mazeret belgesi göstererek kayıt yaptırabilirler.

Mezuniyet tarihi genellikle öğrencinin eğitim programını tamamladığı tarihe bağlı olarak belirlenir. Ancak sınavların bitim tarihinin belirlenememesi durumunda, mezuniyet tarihi genellikle ilk dört yarıyılın başarıyla tamamlandığı ilgili öğretim yılı veya dönemin sonu olarak belirlenir ve diplomada belirtilir.

Mezun olduğunuzda diplomanız en geç bir ay içinde hazırlanır ve diploma hazır olan öğrenciler, okullarının Birim Öğrenci İşlerine başvurarak diplomasını alabilirler. Diplomalar genellikle öğrencinin kendisine ya da noter vekâleti ile üçüncü şahıslara verilir.

Üniversite mezuniyet törenlerinde genellikle diplomalar verilir. Mezuniyet töreni, öğrencilerin mezun oldukları bir tören olup genellikle bir diploma, akademik unvan ya da benzeri belgelerin takdim edildiği bir etkinliktir. Mezuniyet tarihi, genellikle mezun günü olarak kutlanır ve mezuniyet töreni diploma töreni olarak da geçebilir.

Öğrencilerin diplomasında genellikle ilgili dekanın veya müdürün imzası ile rektörün unvanı, adı, soyadı ve imzası yer alır. Diplomalar, görevdeki rektör ve dekan veya müdür tarafından imzalanır.

Mezuniyet ünvanı ise önceden belirlenmiş bir eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrencilere verilen diploma veya unvanı ifade eder.

Eğer ODTÜ'den mezun olduysanız veya mezun olmayı bekliyorsanız ve mezuniyet töreni ile ilgili bilgi almak istiyorsanız, üniversitenin resmi duyurularını takip etmeniz önemlidir. Geleneksel olarak ODTÜ Mezunlar Günü kutlamalarının Haziran ayında yapıldığı belirtilmektedir.

Üniversite kayıt yenileme işlemi her akademik yarıyıl başında yapılmalıdır. Yarıyıl kayıtlarının yapılabilmesi için o yarıya ait eğitim-öğretim ücretinin belirlenen tarihlerde ödenmiş olması gerekmektedir. Tam burslu öğrencilerin bu işlemi yapmalarına gerek olmayabilir. Eğer kaydınızı yenilemediğinizde veya iki yıl üst üste kaydınızı yenilemediğinizde kaydınız silinebilir.

Ders seçimini kaçırırsanız, üst sınıf öğrencileri için katkı payı talep edilebilir. Üniversiteye göre bu durum değişebilir. Mazeretli geç kayıt ise, resmi bir mazeret belgesi ile normal kayıt süresinde kayıt yaptıramayanların, ek süre içinde kayıt yaptırabileceği bir imkandır. Ancak bu süreçle ilgili üniversitenin belirlediği kuralları takip etmek önemlidir.

Geri