AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mezuniyet sinavi ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.788
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mezuniyet sınavı ne demek?​

MADDE 16 – 1) Mezuniyetlerine bir dersi kalan öğrencilere; bütünleme sınavından sonra on beş işgünü içinde ve akademik takvimde belirtilen zamanda yapılmak üzere, başarısız dersi için mezuniyet sınavı yapılır.

Mezuniyet 3 ders sınavı ne demek?​

Üç ders sınavı açık öğretim fakültelerinde okuyan ve mezun olmaları için en fazla üç dersten başarılı olmaları gereken kişiler için yapılan sınavlardır. Öğrencilerin derslerini vererek mezun olmaları için yapılan üç ders sınavı bütünleme sınavlarından sonra açılır ve şartları sağlayan her öğrenci katılım sağlayabilir.

Bir dersten kaldım mezun olunur mu?​

Bir dersten kaldım mezun olunur mu?
Tek ders sınavında başarılı olması halinde kalan f notlu dersi geçerek mezun olabilmektedir. Eğer öğrenci tüm derslerini geçtiği hale ortalaması 2. 00 ise bir dersten veya birkaç dersten tek ders sınavına girmesi gerekebilir.

3 ders sınavına kimler girebilir?​

3 ders sınavına kimler girebilir?
Öğrenci, güz ve bahar yarıyıllarında toplamda en fazla üç başarısız dersi varsa ve bu derslere sınavın yapılacağı eğitim-öğretim yılında ders kaydı yaptırmışsa Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilir.

Mezuniyet sınavı kaç puan?​

Cevap : Mezuniyet sınavında başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 50 puan almak zorunludur. Sınavda alınan not, o dersin ilgili dönemdeki harfli başarı notu yerine geçer ancak dönem ortalamasına katılmaz. Ayrıca Yarıyıl içi çalışmalar da değerlendirmeye katılmaz.

Mezuniyet sınavından kaç puan almak gerekir?​

(2) Öğrencilerin mezuniyet sınavına girebilmeleri için; ilgili derslerin yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarını yerine getirmiş olmaları zorunludur. (3) Mezuniyet sınavında başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 50 puan almak zorunludur.

Mezuniyet 3 ders sınavı nasıl hesaplanır?​

Mezuniyet 3 ders sınavı nasıl hesaplanır?
Mezuniyete üç ders sınavına giren öğrencilerin başarı notu, mutlak değerlendirme sistemine göre hesaplanır. Sınavdan 50 puan ve üzeri alan öğrenci ilgili dersten başarılı olmuş sayılır. Vize, final ve bütünleme sınav notları mezuniyete üç ders sınavı değerlendirmesine katılmaz.

3 ders sınavından kaç puan almak gerekir?​

3 ders sınavından kaç puan almak gerekir?
Stajını veya uygulama dersini tamamlamayan/başarılı olamayan öğrenciler mezuniyete üç ders sınavına giremez. Mezuniyete üç ders sınavına giren öğrencilerin başarı notu, mutlak değerlendirme sistemine göre hesaplanır. Sınavdan 50 puan ve üzeri alan öğrenci ilgili dersten başarılı olmuş sayılır.

Hiç alınmayan dersten üç ders sınavına girebilir mi?​

Mezuniyet Üç Ders Sınavı için sınava giriş belgeleri Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) alınabilecektir. İlgili öğrencilerimize önemle duyurulur. Daha önce hiç almadığınız dersinizden mezuniyet üç ders sınavına giremezsiniz.

2 dersten kalan 3 ders sınavına girebilir mi?​

3. Üç ders sınavına 1, 2 ya da 3 dersten girilebilir. 4. Üç ders sınavına girebilmek için herhangi bir başvuru ya da ücret ödemeye gerek yoktur. 5. “Üç Ders Sınavı” notu, dönem sonu sınavı notu yerine geçer.

3 ders sınavına kaç kez girilebilir?​

3 ders sınavına kaç kez girilebilir?
Üç ders sınavını öğrenci bir kez kullanabilir. Üç ders sınavı için mazeret hakkı verilmez.
 
Mezuniyet sınavı, bir dersi kalan öğrencilerin başarısız dersleri için mezun olabilmek adına yapılan bir sınavdır. Öğrenciler, bütünleme sınavından sonra belirli bir süre içinde ve akademik takvimde belirtilen zamanda mezuniyet sınavına girebilirler. Mezuniyet sınavı, öğrencilerin mezuniyetlerini tamamlayabilmeleri ve başarısız oldukları dersleri geçerek mezun olmalarını sağlar.

Üç ders sınavı ise açık öğretim fakültelerinde okuyan ve mezun olabilmek için en fazla üç dersten başarılı olmaları gereken öğrenciler için yapılan bir sınavdır. Öğrenciler, üç ders sınavına bütünleme sınavlarından sonra katılabilirler ve şartları sağlayan her öğrenci sınava girebilir. Bu sınavın amacı, öğrencilerin derslerini tamamlayarak mezun olmalarını sağlamaktır.

Mezuniyet sınavlarında başarılı olabilmek için genellikle belirlenen bir puan sınırı bulunmaktadır. Örneğin, mezuniyet sınavında en az 50 puan almak gerekebilir. Bu puan sınırını geçen öğrenciler ilgili dersi başarılı sayılırlar ve mezuniyetlerine bir adım daha yaklaşırlar.

Üç ders sınavı hakkında ise stajını veya uygulama dersini tamamlamayan/başarılı olamayan öğrencilerin sınava giremeyeceği, sınava giren öğrencilerin başarı notunun mutlak değerlendirme sistemine göre hesaplandığı ve sınavdan en az 50 puan alınması gerektiği bilinmektedir.

Son olarak, üç ders sınavına genellikle bir defa girilebilmektedir ve bu sınav için mazeret hakkı verilmemektedir. Dolayısıyla, bu sınavı dikkatlice planlayarak ve başarılı bir şekilde geçmek önemlidir.
 
Geri
Üst