AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mezuniyet onayi ne kadar surer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mezuniyet onayı ne kadar sürer?​

2. Final veya Bütünleme Sonunda mezun olacak öğrencilerimiz; bütün sınavlar sonuçlandığı tarihten itibaren yaklaşık bir ay içinde Diplomalarını alabilirler.

Universite Diplomami nasil alabilirim?​

Diploma alma işlemi: Diploma alabilmeniz için, ilk önce Okulunuz öğrenci işlerinden ilişik kesip İLİŞİK KESME BELGESİNİ almalısınız. İlişik kesme belgesini aldıktan sonra 3 farklı şekilde diplomanızı alabilirsiniz. 1) İlişik kesme belgesini şahsen diploma bürosuna getirerek diplomanızı alabilirsiniz.
Üniversite diploma ne işe yarar?
Üniversite öğrencileri mezun olduklarında kendilerine okul tarafından diploma verilir. Diplomalar öğrencilerin okumuş olduğu bölümü başarılı olarak bitirdiğini ve yapacağı işleri resmi olarak yapabileceğini gösterir.
Lise diploması ne kadar sürede alınır?
Peki, lise diploması ne zaman verilir? Lise diplomaları genellikle 1-2 ay içerisinde okul müdüriyetinin elinde olur. O süre zarfından sonra öğrenciler diplomalarını okullara giderek bizzat alabilirler.

Mezuniyeti kim onaylar?​

Mezuniyet transkripti ilgili Bölüm/Program Başkanı ile Dekan/Müdür ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı tarafından imzalanır. MADDE 15 – (1) Diplomalar, ilgili yönetim kurullarının mezuniyet kararlarının Rektörlüğe intikalinden sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nca hazırlanarak Rektörün onayına sunulur.

Mezun olmak ne kadar sürer?​

Mezuniyet Töreninde Verilen Üniversite/ Fakülte/ Bölüm Dereceleri. Kayıtlı olduğu programın müfredatında belirlenen süre içerisinde mezun olunması gerekir (Ön lisans programlarında iki yıl, lisans programlarında dört yıl).
Diploma e devletten çıkar mı?
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet’in ilgili linklerinden yapılabiliyor.
Üniversite diplomasını kim verir?
Diploma veya geçici mezuniyet belgesi, öğrencinin bizzat kendisine teslim edilir. Ancak bizzat gelememesi durumunda öğrencinin noter kanalıyla vekâlet verdiği vekillerine de verilebilir.

Üniversite diploması ücretli mi?​

Noter onaylı Üniversite diploması fiyatı 500 TL dir. Noter onaysız üniversite diploması fiyatı 400 TL dir.

Diploma/Geçici mezuniyet belgesi hazırlanma süresi Fakülte Yönetim Kurulu’ndan mezuniyet kararının çıkma tarihinden sonra ortalama 1 haftadır.

Üniversiteden mezun olunca ilişik kesilir mi?​

Bu sınavlar sonunda mezuniyet için iki ila beş dersi kalanlara üç yarıyıl ek süre, ek sınavlara girmeden mezuniyet için iki ila beş dersi kalanlara dört yarıyıl ek süre ile kayıt hakkı tanınır. Ek süreler sonunda mezuniyet için birden fazla dersi kalan öğrencilerin Üniversite’yle ilişikleri kesilir.
Mezuniyet nasıl onaylanır?
Dekan tarafından ıslak imza ile imzalanır. Geçici Mezuniyet Belgesi/Diploma, Onaylı Transkript, Lise Diplomasının aslı öğrenciye verilir. Diploma ve diploma ekine Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarafından soğuk mühür yapılır. Diploma Rektör, diploma eki Öğrenci İşleri Daire Başkanı tarafından imzalanır.
Üniversite mezuniyet işlemleri nasıl oluyor?
Öğrencinin Mezuniyet İçin Sağlaması Gereken Koşullar Öğrenci, müfredatındaki (ders planı) tüm dersleri (zorunlu-seçmeli, kredili-kredisiz) başarı ile tamamlamış ve programı ile ilgili mezuniyet kredisini sağlamış olmalıdır. Genel Not Ortalaması en az 2.00/4.00 olmalıdır.

Ilişik kesme süreci nedir?​

İlişik Kesme ile İlgili Bilgiler Eğitim-öğretimin başlamasından 4. haftasının sonuna kadar yapılan başvurularda öğrencilerin ödedikleri eğitim-öğretim ücretinin %50’sinin iade edilerek ilişikleri kesilir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurularda ilgili döneme ait eğitim-öğretim ücreti iade edilmez.

Üniversite ilişik kesme süresi kaç gün?​

Kararname tebliğinden itibaren 15 gün mehil müddetinizi kullanabilirsiniz. İl içi ilişik kesmek 15 gün içerisinde yapılabilir.
Ilişiği kesilen öğrenci ne yapmalı?
İlişiği kesilmiş olup harcını yatıran öğrenciler;
- Banka şubesinden alınmış harç dekontu.
- Herhangi bir bankadan öğrencinin kendi şahsına ait hesap açtırıp, açtırmış olduğu hesap ile ilgili banka hesap defteri fotokopisi ya da hesabınızın olduğu bankadan kendi adınıza olduğunu gösteren belge talep edebilirsiniz.
Diploma kaç günde basılır?
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır.

Mezuniyet ilişik kesme nasıl yapılır?​

Mezuniyet nedeniyle ilişik kesmek isteyen öğrenci öncelikle Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)’ den çıktısını aldığı ve üzerinde kendi bilgilerinin yazılı olduğu “Öğrenci İlişik Kesme Formu” nu imzalayarak Nüfus Cüzdan Fotokopisi (TC Kimlik Numarasını Gösterir Belge), Öğrenci Kimliği, Transkripti ve iki adet fotoğrafı ile …

E devletteki transkript onaylı mı?​

E-devlet üzerinden alınan belgeler resmi işlemlerde kullanılabilir ve belgeler kare kod onayı yapılarak doğruluğu tespit edilebilir. Fakültemizden öğrenci belgesi almak isteyen öğrencilerimizin öğrenci işleri biriminden öğrenci kimliği ile bizzat başvurusu halinde kendisine teslim edilir.
Transkript belgesi ne zaman alınır?
Hali hazırda üniversitelerde eğitim öğretim gören öğrenciler veya üniversite mezunları transkript belgelerini almak için üniversitelerinin Öğrenci İşleri Daire Başkanlıklarına, Fakültelerine / Enstitülerine bizzat giderek transkript başvurusu yapmakta ve üniversitelerin altyapısına bağlı olarak belgeyi en erken bir …
Transkript kaç olmalı?
YÜKSEK LİSANS İÇİN TRANSKRİPT KAÇ OLMALI? Yüksek lisans not ortalaması şartı üniversiteye göre değişiklik göstermekle birlikte, en azından 4.00 üzerinden 2.00 olmalıdır. Yüksek lisans eğitimine kabul edilebilmek için, lisans mezuniyet puanının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.

Üniversiteden belge nasıl alınır?​

Tamamlanan çalışma kapsamında ülkemizdeki bütün üniversitelerde, Lisans ve Lisansüstünde hali hazırda öğrenci olan ve mezun olacak öğrenciler transkript belgelerini, YÖK’ün e-devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak “Transkript Belgesi Sorgulama” kısmından ücretsiz, kolay ve hızlı bir şekilde temin edebilecek.

E devlet onaylı transkript nasıl alınır?​

“Lisans ve lisansüstünde halihazırda öğrenci olan ve mezun olacak öğrenciler transkript belgelerini, YÖK’ün e-Devlet kapısı üzerindeki alanına giriş yaparak ‘Transkript Belgesi Sorgulama’ kısmından ücretsiz, kolay ve hızlı bir şekilde temin edebilecek.
Mezuniyet onaylandıktan sonra ne olur?
Diploma ve diploma ekine Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarafından soğuk mühür yapılır. Diploma Rektör, diploma eki Öğrenci İşleri Daire Başkanı tarafından imzalanır. Diploma eki basılarak imzaya hazır hale getirilir. Bölüm Başkanlığınca mezun durumdaki öğrencilerin listesi Dekanlığa sunulur.
Mezun olunca diploma nasıl alınır?
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.

Mezuniyet derecesi ne demek?​

Mezuniyet derecesi, öğrencilerin eğitim gördüğü tüm dönemler süresince aldığı notların ortalamaya yansıması sonucunda hesaplanır. Örneğin, bir kişi tüm derslerinden pekiyi alırsa bu onun başarı derecesinin yüksek olduğunu ve okulu bitireceği anlamına gelir.

Geri