AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mezuniyet belgemi kaybettim ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye

Mezuniyet belgemi kaybettim ne yapmalıyım?​

(3) Diploma eki veya geçici mezuniyet belgesini kaybeden kişi, gerekçeli başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve kayıp ilanı ile Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’na başvurur.

Öğrenci belgesi kaybolursa ne olur?​

Öğrenci belgesi kaybolursa ne olur?
Geçici mezuniyet belgesini kaybeden öğrenciler Türkiye baskısı olan bir gazetede zayi ilanı verdikten sonra yayımlanan ilan ve bir dilekçe ile birlikte Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelerek diplomalarını alabilirler.

Geçici mezuniyet belgesi kayıp ilanı nasıl verilir?​

Geçici mezuniyet belgesi kayıp ilanı nasıl verilir?
Bu belgeyi kaybettiğiniz zaman okulunuzun öğrenci bilgi işlem merkezine uğramanız yeterlidir. Fakat siz yinede tedbir amaçlı dilerseniz hürriyet, posta, sabah, milliyet, yeni asır veya diğer herhangi bir gazeteye geçici mezuniyet belgesi kayıp ilanı verebilmektesiniz.

Diploma kayıp belgesi nereden alınır?​

Diploması kaybolan kişilerin, mezun oldukları kuruma, dilekçe ile birlikte kimlik fotokopilerini vermeleri gerekmektedir. Eğer mezun olduğunuz okulun ismi değişti veya kapandıysa, bu durumda bu belgeleri İl Milli Eğitim Müdürlüklerine vermeniz gerekmektedir.

Formasyon belgesi kaybolursa ne olur?​

Formasyon belgesi kaybolursa ne olur?
(3) Üniversite tarafından düzenlenen diploma, diploma eki, yandal ve pedagojik formasyon sertifikasını kaybedenlere, ilgili birim yönetim kurulu kararı ile orijinal belgedeki bilgiler esas alınarak yeniden belge düzenlenir.

Öğrenci Kartı kaybedilince ne yapılır?​

Öğrenci Kartı kaybedilince ne yapılır?
Kartınız kaybolduğunda kayıp bildirimi yapmanız ve katınızı kapattırmanız gerekmektedir. ALO 153’ü arayarak kayıp bildiriminiz yapmanız gerekmektedir. İstanbulkart kaybolduğunda kart kapatma talebinde bulunmamanız halinde, kartınızı bir başkası kullanabilir.
Kaybolan öğrenci kartı nasıl çıkarılır?​
KARTLARIN ZAYİ EDİLMESİ, ÇALINMASI VE YIPRANMASI DURUMUNDA
- Vakıflar Bankasına kesinlikle para yatırılmayacak, Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü’ne şahsen başvuru yapılarak tekrar kart alınabilecektir.
- Kayıp, çalıntı yada yıpranma nedeniyle kart yenileme bedeli Öğrenci kartı ve Öğretmen kartı için 20 TL’dir.

Geçici mezuniyet belgesi nereden alınır?​

Geçici mezuniyet belgesi nereden alınır?
Mezuniyet işlemi yapılan öğrenciler diplomaları hazırlanıncaya kadar e-devlet üzerinden geçici mezuniyet belgesi alabilirler.

Diploma Kayıp Dilekçesi Nasıl Yazılır?​

Diploma Kayıp Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Okulunuzun ……………………….. nolu öğrencisi olarak mezun oldum ve almış olduğum diplomamı kaybettim. Diploma kayıp ilanı vermediğimden dolayı doğabilecek hukuki sorumluluk bana ait olmak üzere, diploma yerine geçen Diploma Kayıt Örneğinin düzenlenmesi için; Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

Kimlik kayıp ilanı hangi gazetelere verilir?​

Kimlik kayıp ilanı hangi gazeteler de yayınlanır? Kimlik kayıp ilanları ulusal gazeteler olan (Posta, Sabah, Hürriyet gazeteleri vs.) yayınlanır. İlan verme işlemleri buradan yapılır.

E-devlet diploma alınır mı?​

E-devlet diploma alınır mı?
Tüm bunların yanında özellikle öğrenci bursları başvuruları veya bazı dernek ve kurumlar çeşitli işlemler için mezuniyet belgesi isteyebiliyor. e-Devlet kapısı sayesinde mezuniyet belgesini alabilmek için mezun olunan kuruma gitmeye gerek kalmıyor.

Kaybolan diploma tekrar çıkarılır mı?​

Kaybolan diploma tekrar çıkarılır mı?

Formasyon Belgesi e devlette görünür mü?​

Eğer MEB’e öğretmenlik başvurusu yaptığınızda formasyon bilginiz yok uyarısı alırsanız[email protected]e-posta adresine TC kimlik numaranız ve formasyon belgenizin resmini atarak bilgi veriniz. Ancak sertifikanızı e-devlette sizin görebileceğiniz herhangi bir ekran yoktur.

Mezuniyet belgenizi kaybettiyseniz endişelenmenize gerek yok, çünkü belgenizin kaybolduğu durumda yapmanız gereken adımlar hakkında bilgilendirme yapabilirim. Mezuniyet belgenizin kaybolduğu durumda aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. **Diploma Eki veya Geçici Mezuniyet Belgesi Kaybı**: Diploma eki veya geçici mezuniyet belgesini kaybettiyseniz, gerekçeli bir başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve kayıp ilanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı'na başvurmanız gerekmektedir.

2. **Öğrenci Belgesi Kaybı**: Öğrenci belgesini kaybettiyseniz, Türkiye baskılı bir gazetede zayi ilanı vermeniz ve yayımlanan ilan ile bir dilekçe ile birlikte Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gitmeniz gerekmektedir.

3. **Geçici Mezuniyet Belgesi Kayıp İlanı**: Geçici mezuniyet belgesi kaybı durumunda, okulun öğrenci bilgi işlem merkezine uğramanız yeterli olabilir. Ancak tedbir amaçlı olarak hürriyet, posta, sabah, milliyet, yeni asır gibi gazetelere kayıp ilanı vermeniz önerilir.

4. **Diploma Kaybı**: Diploma kaybı durumunda mezun olduğunuz kuruma dilekçe ve kimlik fotokopisi ile başvurmanız gerekmektedir. Okulun ismi değişti veya kapanmışsa, belgeleri İl Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim etmeniz gerekir.

5. **Formasyon Belgesi Kaybı**: Formasyon belgesini kaybettiyseniz, ilgili birim yönetim kurulu kararı ile orijinal belgedeki bilgiler esas alınarak yeniden belge düzenlenir.

6. **Öğrenci Kartı Kaybı**: Öğrenci kartınızı kaybettiyseniz, ALO 153'ü arayarak kayıp bildiriminizi yapmalı ve kartınızın kapatılmasını sağlamalısınız. Vakıflar Bankasına para yatırmadan, Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü'ne başvurarak yeni kart alabilirsiniz.

7. **E-devlet ve Diploma**: Mezuniyet işlemi yapılan öğrenciler, diplomaları hazırlanıncaya kadar e-devlet üzerinden geçici mezuniyet belgesi alabilirler. Ayrıca e-Devlet Kapısı üzerinden bazı belgeleri dijital ortamda da alabilirsiniz.

Mezuniyet belgenizi kaybettiğiniz durumda panik yapmadan yukarıdaki adımları takip ederek belgenizi tekrar temin edebilirsiniz. Unutmayın ki her durumda ilgili kurumlar size yardımcı olacaktır.

Geri