AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mezuniyet Balosu yapmak yasak mi?

Editör

Yeni Üye

Mezuniyet Balosu yapmak yasak mı?​

Liseyi bitiren biri reşit olduğu için hukuken de bir bağlayıcılığı yok. Mezun durumundaki öğrenciler vilayetten bağımsız, özgürce ve gönüllerince diledikleri yerde kutlama yapabilirler.

Üniversite mezuniyetine ne giyilir?​

Üniversite mezuniyetlerinde erkekler için kumaş pantolon, gömlek, ceket ve kravat klasiği çoğu zaman yeterli ve ideal bir seçimdir ancak söz konusu kızlar ise biraz daha geniş yelpazede düşünmekte fayda var. Ayrıca, mezun olduğunuz bölüme göre giyinmek çoğunun göz ardı ettiği bir durum.

Mezuniyet kıyafetine ne ad verilir?​

Mezuniyet kıyafetine ne ad verilir?
Cübbe ilk olarak üniversite öğrencilerinin okul kıyafeti olarak kullanılmaya başlanmıştır. Daha sonraları ise bu kıyafet sadece mezuniyetlerde giyilen kıyafetin adı olmuştur.

Mezuniyet organizasyonu nasıl yapılır?​

Öğrencilerin bedenlerine göre adet belirlenir ve öğrencilere teslim edilir. Mezuniyet cübbesi ve kepi belirlendikten sonra geriye mezuniyet töreninin yapılacağı salon düzenlemesi ve ikramlar kalır. Bu aşamada eğitim kurumu isterse etkinliklerde deneyimli profesyonel bir organizasyon firması ile anlaşabilir.

Mezuniyet töreninde neler yapılabilir?​

Mezuniyet töreni Fikirleri
- Tiffany sandalye veya Napolyon sandalye,
- Ses sitemi ve Işık sistemi,
- Podyum ve sahne,
- Kokteyl masaları ve kokteyl ikramları,
- Kırmızı halılar ve protokol,
- Volkan gösterisi,
- Balon süsleme,
- Konfeti gösterisi,

Mezuniyette ne yenir?​

Mezuniyette ne yenir?
Menünün Hikayesi
- Yemek ve tuzlular:
- Kuzu kavurma.
- Pirinç pilavı
- Etli kuru dolma.
- Etli yaprak ve lahana sarması
- Şakşuka.
- Yumurtalı yeşil fasulye.
- Kuru sebzeli kızartma.

Lise diploması ne zaman basılır?​

Diplomamı nasıl ve nereden alabilirim? Dönem sonunda mezun olan Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra ( konu ile ilgili duyuruları Mesleki Açık Öğretim Lisesi web sayfasından takip ediniz ) koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir.

Mezuniyet balosu yapmak hukuken yasak değildir. Lise mezunu olan öğrenciler reşit oldukları için mezuniyetlerini istedikleri şekilde kutlayabilirler. Bu tür etkinlikler genellikle öğrencilerin eğlenip anılarını paylaşabilecekleri keyifli organizasyonlardır.

Üniversite mezuniyetlerinde giyilecek kıyafet konusunda erkekler için klasik bir tercih olan kumaş pantolon, gömlek, ceket ve kravat kombinasyonu genellikle uygun bulunmaktadır. Kız öğrenciler ise daha geniş bir seçenek yelpazesiyle mezuniyet kıyafeti seçebilirler. Ayrıca, mezun olunan bölüme göre giyinmek de önemli bir detay olabilir.

Mezuniyet kıyafetine genel olarak "cübbe" denmektedir. Cübbe, önceleri üniversite öğrencilerinin okul kıyafeti olarak kullanılmış daha sonra sadece mezuniyet törenlerinde giyilen özel bir kıyafet haline gelmiştir.

Mezuniyet organizasyonu genellikle öğrencilerin bedenlerine göre ölçülendirilen cübbe ve kep dağıtımıyla başlar. Ardından mezuniyet töreninin gerçekleştirileceği salon düzenlemesi ve ikramlar hazırlanır. Eğitim kurumu isteğe bağlı olarak profesyonel organizasyon firmalarıyla da anlaşabilir.

Mezuniyet töreninde yapılabilecek birçok etkinlik bulunmaktadır. Bunlar arasında özel sandalye düzenlemeleri, ses ve ışık sistemleri, podyum ve sahne kurulumu, kokteyl ikramları, kırmızı halı ve protokol düzenlemeleri, gösteriler gibi çeşitli detaylar yer alabilir.

Mezuniyetlerde genellikle zengin ve doyurucu bir menü tercih edilir. Kuzu kavurma, pirinç pilavı, etli dolmalar, yaprak sarmalar, şakşuka, fasulye yemekleri gibi lezzetli seçenekler sıklıkla tercih edilen yemekler arasında yer alır.

Lise diploması genellikle dönem sonunda verilir. Mezun olan öğrenciler diplomalarını yaklaşık olarak sınav tarihinden 2-3 ay sonra alabilirler. Diplomalar öğrencilerin bağlı olduğu halk eğitim merkezi müdürlüklerine gönderilir ve ilgili duyurular genellikle web siteleri üzerinden yapılır. Mezuniyetle ilgili tüm bilgilendirmeleri takip etmeniz önemlidir.

Geri