AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mezuna kalinca ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.962
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mezuna kalınca ne olur?​

Mezuna kalmak terimi öğrencilerin hayal ettikleri veya istedikleri puanı alamayıp bir yıl sonra yeniden sınava girmesidir. Mezundan kasıt ise öğrenci artık mezun olmuş ve lise diplomasını almıştır. Mezuna kalan öğrenci, kendilerine daha çok zaman ayırıp ders çalışma şansı elde edebilir.

Mezuna kalan kişi ne yapmalı?​

Öncelikle mutlak hedeflerinizi belirleyin. Okumak istediğiniz şehir, üniversite, bölüm ve meslek seçimiyle alakalı olarak hazırlıklar yapın. Kendi seviyenizin farkında olun. Hangi konularda çok iyi, hangilerinde orta derece ve hangilerinde kötü seviyede olduğunuzu belirleyin.

Mezun kalmak ne demek?​

Mezun kalmak ne demek?
Mezuna kalmak lise son sınıfta üniversite sınavına giren öğrencilerin istedikleri puanı alamamaları halinde bir sonraki sene tekrar sınava gireceklerini anlatmak için kullandıkları bir terimdir.

Mezuna kalınca okul puanı düşer mi?​

Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür.

Kimler mezuna kalabilir?​

Uzun boşluğun olması ve geçen yıl aynı konulara zaten çalışmış olmanız, okul dersleriyle boğuşan Türev, İntegral gibi konuları daha işlememiş öğrencilerden bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Yazılı-ödev gibi sizi engelleyecek başka şey olmadığı gibi okul arkadaşlarınızla yaşayabileceğiniz sorunlar (küslük, aşk vb.)

Mezuna kalırsam okul puanım düşer mi?​

Mezuna kalırsam okul puanım düşer mi?

YKS öğrencisi nasıl ders çalışmalı?​

YKS Çalışma Taktikleri
- Hangi ders olursa olsun temelinizin olmadığını düşünüyorsanız mutlaka sıfırdan başlamalısınız.
- Birden fazla kaynak edinmenizde fayda var.
- Konu çalıştıktan sonra mutlaka soru çözün.
- Haftada en az 1 veya 2 deneme çözmenizi tavsiye ederiz.
- Kendiniz ait bir çalışma programı mutlaka olmalı.

Mezuna kalmak nasıl bir şey?​

Mezuna kalmak, öğrencilerin hayal ettikleri veya istedikleri puanı alamayıp kendilerine 1 yıl daha sınava hazırlanmak için verdikleri süredir. Mezundan kasıt da, öğrenci artık mezun olmuş ve lise diploması almıştır. Mezuna kalan öğrenci, kendisine daha çok zaman ayırıp ders çalışma şansı yakalar.

TYT de mezuna kalmak ne demek?​

TYT de mezuna kalmak ne demek?
Mezuna kalmak, öğrencilerin istedikleri puan gelmediğinde 1 yıl daha sınava hazırlanması için kullanılır. Mezun ifadesinin geçmesi de bildiğiniz üzere öğrenci artık mezun oluşundan, yani lise diplomasını almış olmasından kaynaklanır.

Mezuna kalınca OBP azalıyor mu?​

Mezun okul puanı ekleniyor mu?​

Öğrencilerin diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor. Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak tanımlanan bu puanın yerleştirme puanına en düşük katkısı 30, en yüksek 60 oluyor.

2022 üniversite sınavı ne zaman?​

2022 üniversite sınavı ne zaman?
YKS NE ZAMAN YAPILACAK? TYT, 18 Haziran 2022 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecektir. AYT, 19 Haziran 2022 Pazar günü yapılacaktır.

3 sene okul puanı düşer mi?​

Picopat. Düşmez. ÖSYM bir önceki yıl herhangi bir programa yerleşen adayların OBP’sini 1 yıl boyunca yarıya düşürmektedir. 2020’de bir programa yerleşen öğrenci OBP’si sadece 2021 için yarıya düşecek; 2022’den itibaren tam OBP ile sınava girecektir.
Mezuna kalan öğrenci, kendilerine daha çok zaman ayırıp ders çalışma şansı elde edebilir. Mezuna kalmak genel olarak kendine 1 yıl yıl daha şans verip Üniversite sınavına hazırlanmak olarak tanımlanabilir. Mezuna kalmanın avantajları tecrübe kazanmaktır.

Mezuna kalınca OBP gider mi?​

OBP ne zaman normale döner?​

OBP ne zaman normale döner?
9. Kırık OBP ne kadar geçerlidir? ÖSYM bir önceki yıl herhangi bir programa yerleşen adayların OBP’sini 1 yıl boyunca yarıya düşürmektedir. 2020’de bir programa yerleşen öğrenci OBP’si sadece 2021 için yarıya düşecek; 2022’den itibaren tam OBP ile sınava girecektir.

2021 Üniversite Sınavına kaç kişi girer?​

Başvuran aday sayısı yaklaşık yüzde 25 arttı Aygün, “2022-YKS’ye gireceklerin sayısı 635 bin 522 aday artışıyla geçen yıla oranla yüzde 24,36 arttı. 2021-YKS’ye başvuran aday sayısı 2 milyon 607 bin 903 iken bu yıl 2022-YKS’ye 3 milyon 243 bin 425 aday başvurdu” bilgisini verdi.

Mezuna kalınca sınav başvurusu nasıl yapılır?​

MEZUNLAR YKS’YE NASIL BAŞVURACAK 2022? Mezunlar da tıpkı 12. sınıflar gibi ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından YKS başvurusunda bulunabilecek.

OBP puanı hangi durumlarda kesilir?​

OBP puanı hangi durumlarda kesilir?
İlk kez üniversite sınavına giren ya da bir önceki sene istediği bölümü kazanamayarak yerleşemeyen adayların OBP puanında değişiklik olmaz, yani puanı düşmez.

70 diploma notu kaç puan getirir?​

Lise dönemi boyunda aldığı notlar sonucunda diploma notu 70 olan bir öğrencin OBP puanı 70×5=350 olacaktır. OBP puanının 0.12’lik kısmı öğrencinin girmiş olduğu sınavın ham puanına eklenir. Bu şekilde de öğrencilerin üniversite yerleştirme puanları belirlenmiş olur.
 
Mezuna kalmak, öğrencilerin istedikleri veya hayal ettikleri puanı alamayıp bir sonraki yıl yeniden sınava girmelerini ifade eder. Bu süreçte öğrenci, lise diplomasını almış ve artık mezun olmuş durumdadır. Mezuna kalan öğrencilere ek bir yıl daha sınava hazırlanma şansı verilir. Bu süre içerisinde daha fazla zaman ayırarak ders çalışabilirler.

Mezuna kalan kişiler, hedeflerini belirlemeli, okumak istedikleri üniversite, bölüm ve meslek seçimleriyle ilgili hazırlıklar yapmalı ve kendi seviyelerini değerlendirmelidirler. Hangi konularda iyi olduklarını, hangi konularda orta seviyede olduklarını ve hangi konularda zayıf olduklarını belirlemek önemlidir.

Mezuna kalan öğrencilerin OBP'si yarıya düşürülebilir. Ortaöğretim Başarı Puanları, yerleştirme puanlarına eklenir ve bu durum mezuna kalan öğrencilerin puanlarını etkileyebilir. Diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak yerleştirme puanına eklenir.

Öğrencilerin mezuna kalmalarının ardından OBP'nin normale dönmesi için genellikle bir yıl beklemeleri gerekebilir. ÖSYM, bir önceki yıl bir programa yerleşen adayların OBP'sini bir sonraki yıl boyunca yarıya düşürmektedir.

Mezuna kalan öğrenciler, kendilerine daha fazla zaman ayırıp ders çalışma şansı elde edebilir. Bu süreç, öğrencilerin tecrübe kazanması ve kendilerini geliştirmesi için bir fırsat olabilir.

YKS öğrencileri ders çalışırken temel eksikliklerini gidermeli, birden fazla kaynak kullanmalı, konu çalıştıktan sonra bolca soru çözmeli, düzenli deneme sınavları yapmalı ve kendi çalışma programlarını oluşturmalıdırlar.

Mezuna kalmak, öğrencilere ek bir yıl sınava hazırlanma şansı verir ve bu süre boyunca daha fazla çalışarak istedikleri başarıya ulaşma fırsatı sunar. Mezun olmuş ve lise diplomasını almış olan öğrenciler için bu süreç yeni bir fırsat olabilir.
 
Geri
Üst