AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mezun yatay gecis nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mezun yatay geçiş nedir?​

Yatay Geçiş, üniversite sınavı sonuçlarına göre bir programa yerleştirildikten belli bir dönem sonra, aynı ya da farklı bir bölüme ya da başka bir üniversitedeki bir bölüme geçmek isteyen öğrencilere belli kurallar çerçevesinde geçiş imkanı veren bir uygulamadır.

Yatay geçiş yapmak için ortalama kaç olmalı?​

Yatay Geçişte ortalamanızın 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00’lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olmak zorundadır.
Yatay geçiş yapanlar kaçıncı sınıftan başlar?
– Ortalama ile Yatay Geçiş (GNO): Ortalama ile birinci sınıfın ikinci yarıyılına başlarken ve ikinci sınıfın ilk yarıyılına (üçüncü yarıyıla) başlarken yatay geçiş yapabilirsin. Hazırlık sınıfında ortalama ile yatay geçiş yapılamamaktadır.
Yatay geçiş kabul edildikten sonra ne olur?
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.

Yatay geçiş en son ne zaman yapılır?​

Yatay Geçiş Ne Zaman Yapılır? Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.

Yatay geçiş puan mı sıralama mı?​

Yatay geçiş için yüzde 30 kontenjan ayrılacak Başvurunun kontenjandan fazla olması durumunda, ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlanarak sıralama yapılacak.
4 sınıfa yatay geçiş yapılabilir mi?
4. SINIFTA YATAY GEÇİŞ YAPILIR MI? Üniversite eğitiminin son yılı içinde de aynı şekilde, yatay geçiş yapabilmek mümkün değildir. Üniversite eğitiminin ikinci yılından itibaren yapılması mümkün olan yatay geçiş başvurusu, en son olarak da üçüncü yılın sonunda yapılabilmektedir.
Yatay geçiş başvurusu kabul edildikten sonra gitmek zorunlu mu?
Çıkmaz. Yatay geçiş kabulü sana kayıt hakkı doğrurur sadece. Aynı anda aynı seviyede sadece bir yükseköğrenim programına kayıt olunabilme kuralı sayesinde yenisine kayıt yaptığında eskisinden kaydın düşer. Sen kayıt yaptırmayacağın için hiçbir şey olmaz.
2018-2019 öğretim yılı güz dönemi Yatay Geçiş başvuru sonuçlarınıza, başvuru sayfalarınızdan ulaşabilirsiniz. “Onaylandı” ibaresi olan öğrencilerimizin başvuruları kabul edilmiştir.
 
Geri
Üst