AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mezun oldum sigortam var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mezun oldum sigortam var mı?​

Lise öğrenimine devam etmeyen 18 yaş üzerindeki erkek çocuklar GSS primi ödemektedir. Lise öğrenimine devam eden ya da liseden mezun olduktan sonra üniversite okumayan öğrenciler 20 yaş sonrasında GSS primi ödemelidir. Üniversite öğrencileri 25 yaşın ardından GSS primi ödemektedir.

Mezuniyet belgesi ne zaman çıkar?​

Diploma/Geçici mezuniyet belgesi hazırlanma süresi Fakülte Yönetim Kurulu’ndan mezuniyet kararının çıkma tarihinden sonra ortalama 1 haftadır.
1983’DEN BU YANA 16 BİN 417 KİŞİ MEZUN OLDU Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un verdiği bilgiye sanat tarihi bölümlerinden 1982-1983 eğitim öğretim dönemi ile 2017-2018 eğitim öğretim dönemleri arasında toplam 16 bin 417 öğrenci mezun oldu.
Mezuniyet durumu ne demek?
Mezuniyet derecesi, öğrencilerin eğitim gördüğü tüm dönemler süresince aldığı notların ortalamaya yansıması sonucunda hesaplanır. Örneğin, bir kişi tüm derslerinden pekiyi alırsa bu onun başarı derecesinin yüksek olduğunu ve okulu bitireceği anlamına gelir.
Üniversite bitince sigorta biter mi?
Yeni mezun gençlerimiz için genel sağlık sigortasından (GSS) yararlanma açısından 10 Şubat 2016’da yapılan değişiklikle 2 yıl boyunca prim muafiyeti getirildi. Dolayısıyla, mezunlar iş bulana kadar sağlık sigortasından yararlanabilecek.

Mezun olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?​

kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı”nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın sunduğu hizmetler arasından “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” başlığını seçmelisiniz.

2020 yılında kaç kişi mezun oldu?​

2019 yılında 891 bin 452 kişi liseden mezun olurken 105 bin 98 kişi önlisansa, 174 bin 945 kişi lisansa yerleşti. 2020’de ise mezunların sayısı 894 bin bin 187’ye yükselirken, lisansa yerleşenlerin sayısı 165 bin 675’e; önlisansa yerleşenlerin sayısı 104 bin 776’ya yükseldi.
Türkiye’de Üniversitelerin Hemşirelik Bölümlerinden Her Yıl Kaç Kişi Mezun Oluyor?
Mezuniyet durumuna ne yazılır?
Form doldururken bu bölüme geldiğinizde en son bitirdiğiniz eğitim seviyesi yazılır. Örnek vermemiz gerekirse eğer üniversite öğrencisisiniz ve form doldurmanız gerekmekte bu bölüme denk geldiğinizde lise mezunu olduğunuzu belirtmek zorundasınız. Lisans eğitiminiz bittikten sonra lisans yazabilirsiniz.
Öğrenci sigortası ne zaman biter?
Öğrenci, anne üzerinden 25 yaşını tamamlandığı tarihe kadar devlet destekli sağlık hizmetinden yararlanabilir. Ayrıca sigorta, mezuniyet tarihinden itibaren de 2 yıl daha öğrenci 25 yaşını doldurana veya sigortalı bir işe girene kadar devam ediyor.

Geri