AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mezun olduktan sonra ne yapilmali?

Editör

Yeni Üye

Mezun olduktan sonra ne yapılmalı?​

Mezuniyetten Sonra İş Bulmanıza Yardımcı Olacak 9 İpucu
- 1.Staj Yapın.
- 2.Becerilerinizi Arttırın.
- 3.Gönüllü Projelerde Yer Alın.
- 4.Part-Time İş Fırsatlarını Değerlendirin.
- 5.Üniversitelerin Danışmanlık Hizmetleri.
- 6.CV ve Ön Yazı
- 7.İnternetten Faydalanın.
- 8.Öğrenci Toplulukları ve Kulüpler.

Açık Öğretim ortaokuldan mezun olduğumu nasıl anlarım?​

Bunun için Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Sisteminde Mezuniyet İşlemleri altında Mezuniyet Bilgileri menüsü açılmalıdır. Bu ekranda yazıcıya tıklandığında aşağıdaki ekran açılacaktır. Bu ekranda Mezuniyet Kontrolü Yapılaması Gerekenler Listesi klasörü açıldığında mezuniyet kontrolünde olanların listesi ekrana gelecektir.

Açık lise diploması almak için kaç kredi gerekli?​

Açık lise diploması almak için kaç kredi gerekli?
Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için öğrencinin Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekir.

Mezun olabilecek durumda olmak ne demek?​

Eğitim komisyonunun görüşü ve ilgili yönetim kurulu kararı ile öğrencinin mezun olduğuna karar verilir. (Bu işlemler sonunda Öğrenci Bilgi Siteminde, öğrencilik durumu MEZUN görünecektir. Sistemde mezun durumda olan öğrenci mezuniyet belgesini almak için başvuruda bulunabilir.)

Üniversite mezuniyet sıralaması nasıl öğrenilir?​

E-Devlet’ e giriş yaptığınızda Yükseköğretim hizmetlerinde yer alan “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” ekranından Üniversite, Fakülte/MYO/YO/Enstitü, program, diploma notu, mezuniyet tarihi bilgilerine anında ulaşabiliyorsunuz.

Açık Öğretim Ortaokulu nasıl mezun olunur?​

Açık Öğretim Ortaokulu nasıl mezun olunur?
Dönem sınavları sonucunda Açık Öğretim Ortaokulu´nda sorumlu olunan sınıf/sınıflara ait ders/derslerden başarılı olunması durumunda öğrenci mezun olur. Öğrencinin kaç dönem sınava gireceği getirdiği öğrenim belgesine göre belirlenir. mezun olabilir.
Açık Öğretim Ortaokulu kaç puanla geçilir?​
AÖO’de not sistemi 100’lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, en az 9 soruya doğru cevap vermeniz ve 45 puan almanız gerekmektedir.
Açık Lise 170 kredi kimler için geçerli?​
1. Açık Lise Öğrencilerinden Alanlı Bölümde Okuyan Öğrenciler İçin (Genel Kültür, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Türkçe Matematik Alanında Öğrenci Olanlar): Toplamanız gereken kredi sayısı toplam 170’dir. Ortak derslerin tamamından başarılı olmanız gerekir.

Diploma almadan mezun olunur mu?​

Diploma almadan mezun olunur mu?
1-Mezun olabilme koşulları nelerdir? ✓ Bir öğrencinin mezun olabilmesi için kayıtlı olduğu diploma programının bütün çalışmalarını (ders, staj, bitirme ödevi, seminer vb.) başarması ✓ Mezuniyet derecesinin en az 2.00 olması gerekir.

Mezun olmadan diploma alınır mı?​

Üniversite öğrencileri başta olmak üzere ilköğretim, lise vb. kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında diploma aslını almasına kadar geçen süreçte talep etmesi halinde geçici mezuniyet belgesi alması mümkündür.

Mezuniyet sıralaması ne demek?​

Kayıtlı oldukları programda öngörülen tüm dersleri, uygulamaları ve stajları, yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlayarak mezuniyet hakkı kazanan ön lisans, lisans ve lisanüstü öğrencilerine istekleri üzerine ilgili yılda kaçıncı sırada mezun olduğu bilgisini içeren Mezuniyet Sırası Belgesi düzenlenir.

Mezun olduktan sonra iş bulma ipuçlarından bahsedilmiş, Açık Öğretim ortaokul mezuniyet işlemleri ve kredi durumu ile ilgili bilgiler verilmiş. Mezun olabilecek durumda olmak ne anlama geldiği ve üniversite mezuniyet sıralaması hakkında bilgilere yer verilmiş. Ayrıca Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Lise mezuniyet koşulları ile ilgili açıklamalarda bulunulmuş. Diploma almadan mezun olunup olunamayacağı ve diploma alma süreci hakkında bilgiler verilmiş. Son olarak mezuniyet sıralamasının ne anlama geldiği açıklanmış. Bu bilgiler mezun olan kişilere faydalı olabilecek detaylı bilgiler içeriyor. Eğer mezuniyet sonrası ne yapılacağı ya da mezun olma süreçleri hakkında daha fazla bilgi talep edersen ben buradayım.

Geri