AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mezun ogrenci yurtta kalabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Mezun öğrenci yurtta kalabilir mi?​

f) Bir öğretim kurumundan mezun olan öğrenciler, ikinci bir öğretim kurumunda öğrenim görmeye başlayacakları takdirde yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrencilerin başvuruları ara sınıflar gibi değerlendirilir.

Yurt devamsızlık kaç gün?​

Kurum Yurtlarında barınan öğrencilere, yükseköğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 75 güne kadar izin verilebilmektedir.

Yurt odalarında kaç kişi kalacak?​

Yurt odalarında kaç kişi kalacak?
Yurt binaların kapasitesine göre KYK yurt odalarında kalan kişi sayısı değişiklik gösteriyor. Şu an KYK yurt odaları 2, 3, 4, 5, 6, 8, 12 kişilik olarak hizmet veriyor.

KYK’da öğrenci olmayan kalabilir mi?​

KYK’da öğrenci olmayan kalabilir mi?
Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin öncelikli olarak ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. KYK yurdunda misafir olacak kalacakların ise misafir öğrenci ücretini ödemesi gerekiyor.

KYK 75 gün izin yıllık mı?​

14. Öğrencilerin bir eğitim-öğretim döneminde kaç gün izin hakkı bulunmaktadır? Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.

Yurtlar kaç kişilik olacak 2021?​

Kredi ve Yurtlar Kurumu 81 ilimiz ve KKTC’de üniversite öğrencilerine uygun fiyata barınma imkanı sunmaktadır. 2021 yılı itibariyle KYK yurtlarının öğrenci kapasitesi yaklaşık 700.000’dir.

Yurt çıkmayan öğrenciler ne yapmalı?​

Yurt çıkmayan öğrenciler ne yapmalı?
Devlet yurtları tek seçenek değil. Dernek ve vakıflara ait yurtların yanı sıra özel yurtlar da var. MEB’in 2014-2015 rakamlarına göre Türkiye’de 2086 yükseköğretim yurdu bulunuyor. Yurtlarda kalmak istemeyen ya da yer bulamayan öğrencilerin diğer seçeneği de ev kiralamak.

KYK’da misafir olarak kalınır mı?​

KYK’da misafir olarak kalınır mı?
Üniversite öğrencileri KYK yurtlarında misafir öğrenci olarak kalabiliyorlar.

Mezun öğrencilerin yurtta kalabilme durumu, bir öğretim kurumundan mezun olan öğrencilerin ikinci bir öğretim kurumunda öğrenim görmeye başlayacakları takdirde yurda yerleşmek için yeniden başvurmaları gerektiğini belirtiyor. Bu öğrencilerin başvuruları ara sınıflar gibi değerlendirilir. Yani mezun öğrencilerin yurtta kalabilme şartları bulunmaktadır.

Yurtlarda barınan öğrencilere verilen izinler ise yükseköğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir öğretim yılında toplam 75 güne kadar izin verilmektedir.

Yurt odalarında kaç kişi kalacağı ise yurt binalarının kapasitesine göre değişiklik göstermektedir. Şu anda KYK yurt odaları 2, 3, 4, 5, 6, 8, 12 kişilik olarak hizmet vermektedir.

KYK yurtlarında öğrenci olmayanların kalıp kalamayacağı konusunda ise yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin öncelikli olarak ilk kayıt ücretini ödemeleri gerektiğini, misafir olacak kişilerin ise misafir öğrenci ücretini ödemeleri gerektiğini belirtiyor.

KYK'da misafir olarak kalınabilir. Üniversite öğrencileri KYK yurtlarında misafir öğrenci olarak kalabilmektedirler. Bu durumda misafir öğrencilerin özel bir ücret ödemeleri gerekmektedir.

Yurt çıkmayan öğrencilerin yapması gerekenler ise devlet yurtlarının yanı sıra dernek ve vakıflara ait yurtlar, özel yurtlar ya da ev kiralamak gibi diğer seçenekleri değerlendirmeleri olabilir. Bu konuda MEB'in 2014-2015 verilerine göre Türkiye'de birçok yükseköğretim yurdu bulunmaktadır.

Geri