Mezun ne demek TDK?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.903
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mezun ne demek TDK?​

Bir okulu bitirerek diploma almış (kimse). Bir iş için yetki verilmiş, yetkili.

Diploma kelimesinin sözlük anlamı nedir?​

Diploma kelimesi Türkçe’de “her türlü resmi evrak [esk.], berat, ruhsat” anlamına gelir. Fransızca diplôme “her türlü resmi evrak [esk.], berat, ruhsat” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Yunanca díplōma δίπλωμα z “ikiye katlanmış şey, özellikle parşömen; katlanmış evrak, dosya, berat” sözcüğünden alıntıdır.
Mezun mu mevzun mu?
bicimli duzgun anlaminda bir kelime. mezun ile karıştırılmakta olan kelime.arapça v-z-n fiil kökünden gelir.türkçede biz bu fiil kökünden gelen bir başka kelime daha kullanmaktayız.
Mezun ve yetkili ne demek?
Bir okulu bitirerek diploma almış kimse. Olsa olsa sanat enstitüsü mezunudur. Osmanlıca’da yazılışı: me’zun. Bir iş için yetki verilmiş, yetkili.

Mezun olma durumu ne demek?​

Mezuniyet derecesi, öğrencilerin eğitim gördüğü tüm dönemler süresince aldığı notların ortalamaya yansıması sonucunda hesaplanır. Örneğin, bir kişi tüm derslerinden pekiyi alırsa bu onun başarı derecesinin yüksek olduğunu ve okulu bitireceği anlamına gelir.

Diploma ne zaman çıkar?​

Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin okulunun Birim Öğrenci İşlerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Diplomalar şahsın kendisine ya da noter vekâleti ile üçüncü şahıslara verilir.
Yeni mezun kime denir?
Yeni mezun üniversiteden henüz mezun olan deneyimsiz, yönlendirilmelere açık bireylere verilen genel addır.
Azle mezun ne demek?
Azil Ne demek? Bir iş için noterden vekaletname vererek vekil tayin edilen kişinin(vekilin) görevine son verme yada verilen vekaletnameyi sonlandırma iptal etme anlamına gelir.

Vekaleti ifaya ne demek?​

Borçlar Kanunu m. 83 de düzenlenen ilkeye istisna getirerek vekilin şahsen ifa borcunu düzenlemiştir. Dolayısıyla vekil borcunu şahsen ifa etmekle yükümlüdür. İstisnai olarak, edimin ifasında; vekile yetki verildiği veya durumun zorunlu ya da teamülün mümkün kıldığı hâllerde vekil, işi başkasına yaptırabilir.
 
Geri
Üst