AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mezarlikta mezar nasil bulunur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.788
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mezarlıkta mezar nasıl bulunur?​

Artık e-devlet sistemi üzerinden vefat etmiş olan kişilerin mezarını sorgulayabiliyorsunuz ….Mezar sorgulama sistemi için yapmanız gereken şunlar:
- Öncelikle e-devlet şifrenizi öğrenin.
- Şifrenizle birlikte e-devlet sistemine girin.
- Ziyaret edeceğiniz kişinin adını soyadını yazın.
- Bulunduğu mezarlığı yazın.

Ankara mezar yeri nasıl bulunur?​

Ankara’da kullanılan Mezarlık Bilgi Sistem Uygulaması kısaca MEBİS vatandaşların internet üzerinden aradıkları kabri kolayca bulabilmesini sağlamaktadır. Bu uygulamayı kullanmak isteyen vatandaşların https://mebis.ankara.bel.tr adresinden uygulamaya ulaşması mümkündür.

Mezar yeri nasıl ayarlanır?​

Mezar yeri nasıl ayarlanır?
Ölüye ait Nüfus kağıdı aslı,aslı yoksa nüfus kayıt örneği ile bağlı bulunulan İlçe Belediye Tabipliğine başvurularak “ Gömme İzin Belgesi” alınır. Bu belge ile Mezarlıklar Müdürlüğünün en yakın Cenaze İşleri Şefliklerine müracaat edilir. Yetkili birimimizce müsait olan mezarlıktan mezar yeri tahsisi yapılır.

Eski mezar tapusu nasıl alınır?​

Tapuyu cenazeniz defin edildikten 15 gün sonra alabilirsiniz. Tapu işlemini gerçekleştirdikten sonra, mezar tapusu ile mezarı yaptırmak istediğiniz mermerciyi belirlemelisiniz. Bu mermerci ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından belirlenen sözleşmeyi imzalamanız gerekmektedir.

Kayıp mezar nasıl bulunur Gaziantep?​

Mezarlık Müdürlüğümüzde 1 nolu kapı girişi ve Hanifi Şireci Camii önünde kurulan ve sürekli güncellenen MEBİS(Mezarlık Bilgi Sisitemi) ile mezar yerini bulmakta zorlanan vatandaşlarımıza kiosk yardımıyla hizmet verilmektedir.

Boş mezar yeri ne demek?​

Boş mezar yeri ne demek?
p) Katlı Mezar: Birden fazla katı olan lahit mezarı, r) Boş Mezar Yeri: Ölüm vuku bulmadan önce tahsisi alınan veya alınacak olan mezar yerini, (3) Cenaze İşleri Şefliklerine, Ölüm Belgesi ile müracaat eden vatandaşlar, tarife ile belirlenen ücreti Belediye hesabına veya veznelerine yatırır.

Ankarada kimsesizler mezarlığı nerede?​

ANKARA – Sincan Cimşit Mezarlığı’nda “kimsesizlere” ayrılan alanda bini aşkın mezar bulunuyor. “Kimsesizler/Sahipsizler Mezarlığı” olarak anılan yedi parselde Türkiyeli kimsesizlerle Ankara’da yaşamını yitiren yetişkin ve çocuk mültecilerin mezarları bulunuyor.

Karşıyaka mezarlığında kaç kişi vardır?​

Türkiye’nin en büyük mezarlığı olan Karşıyaka Mezarlığında yatan 400 bin merhum ve merhumenin kendilerine emanet olduğunu ifade eden Yılmaz Erbin, “Diğer mezarlıklarımızda olduğu gibi Karşıyaka Mezarlığı’nda verilen hizmet kamu görevlilerince sağlanıyor.

Mezar başka bir yere nakledilebilir mi?​

Mezar başka bir yere nakledilebilir mi?
Kabrin olduğu yerden yol geçmesi, su altında kalması veya bulunduğu yerin başkasına ait olup sahibinin orada cenaze defnine izninin bulunmaması gibi zorunlu bir durum bulunmadıkça, defnedilen cesedin başka bir mezarlığa nakledilmek üzere, çıkarılması dinen caiz değildir (Mehmet Zihni Efendi, Nîmet-i İslâm, 438).

Ölüler mezara nasıl konur?​

Cenaze toprağa koyulurken Cenaze kıble tarafından kabre indirilir, sağ yanı üzerine kıbleye döndürülür ve kefen üzerinde bağ varsa çözülür. Cenazeyi kabre koyan kişiler “Bismillâhi ve alâ milleti resûlillâh = Allah’ın adıyla ve elçisinin dini üzere” derler. Cenazeyi kabre koyacak kişilerin sayısı ihtiyaca göre değişir.
 
Mezarlıkta mezar nasıl bulunur konusunda e-devlet sistemi üzerinden kolayca mezar sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için öncelikle e-devlet şifrenizi öğrenip sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından ziyaret edeceğiniz kişinin adını, soyadını ve bulunduğu mezarlığı yazarak arama yapabilirsiniz.

Ankara'da ise Mezarlık Bilgi Sistem Uygulaması (MEBİS) kullanılmaktadır ve vatandaşlar bu uygulama üzerinden internet üzerinden kabir aramalarını kolayca gerçekleştirebilmektedirler. MEBİS'e erişmek için https://mebis.ankara.bel.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Eski mezar tapusunu alabilmek için cenazenin defin edildikten 15 gün sonra tapuyu edinebilirsiniz. Daha sonra mezar tapusunu aldıktan sonra mezar yeri tahsisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Kayıp bir mezarı bulmak için Gaziantep'te Mezarlık Müdürlüğü tarafından kurulan ve sürekli güncellenen MEBİS (Mezarlık Bilgi Sistemi) kullanabilirsiniz. Ayrıca mezar yeri bulmakta zorluk çeken vatandaşlar için kiosk yardımıyla hizmet verilmektedir.

Boş mezar yeri, ölüm vuku bulmadan önce tahsis edilen veya edilecek olan mezar yerini ifade eder. Mezar yeri tahsisini alabilmek için cenaze işleri şefliklerine başvurarak gerekli ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Ankarada kimsesizler mezarlığı ise Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunan Cimşit Mezarlığı'nda yer almaktadır. "Kimsesizler/Sahipsizler Mezarlığı" adı altında Türkiyeli kimsesizlerle Ankara'da yaşamını yitiren yetişkin ve çocuk mültecilerin mezarları bulunmaktadır.

Karşıyaka Mezarlığı Türkiye'nin en büyük mezarlıklarından biridir ve yaklaşık 400 bin kişinin mezarının bulunduğu belirtilmektedir. Hizmetlerin kamu görevlileri tarafından sağlandığı Karşıyaka Mezarlığı'nda 400 bin kişinin yattığı belirtilmektedir.

Mezarın başka bir yere nakledilmesi durumunda dinen çıkarılması, taşınması ve yeniden defni konusunda özel durumlar haricinde mümkün olmayabilir. Bu konuda özel durumlar için ilgili din görevlileriyle iletişime geçmek faydalı olacaktır.

Ölülerin mezara konması ise cenaze kıble tarafından kabre indirilir, sağ yanı üzerine kıbleye döndürülür ve kefen üzerindeki bağlar çözülür. Cenazeyi kabre koyacak olan kişiler "Bismillâhi ve alâ milleti resûlillâh = Allah'ın adıyla ve elçisinin dini üzere" diyerek cenazeyi defnederler. Kabre koyacak kişi sayısı ise ihtiyaca göre değişebilir.
 
Geri
Üst