Meyveli Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 adet vanilya
1 adet hamur kabartma tozu
1 – 1,5 su bardağı un
Kreması için;
İsterseniz hazır pasta kreması yahut krem şanti kullanabilirsiniz
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
25 gram margarin (ocağı kapattıktan sonra)
50 gram beyaz çikolata (isteğe bağlı)
Ortası için
3 adet muz (pasta kreması yapın)
20 adet vişne(10 adedini karamelize yapın 10 adedini canlı parçacıklı koyunuz) ( krem şanti ile olabilir)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Üzeri için;
Pudra şekeri yada çikolata sosları kullanabilirsiniz
Meyveli Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar
Birinci olarak kremamızı yaparak başlayalım. Süt,şeker,nişasta ve unu bir tencereye alarak pişirelim.
Ağır krema kıvamına oluştuğunda altını kapatıp margarinimizi ekleyip içinde eriyene kadar karıştıralım.
Soğumaya bırakalım üzeri kabuklaşmasın diye orta ara karıştırınız.
Vişneli yapacak olursanız da 10 tane vişneyi çekirdeklerinden ayırıp şekeri ve nişastasını ek edip karamelize ediniz koyu bir kıvam alınca kapatıp soğumasını bekleyiniz.
Kalan öbür vişneleri de küçük küçük doğrayıp tanecikli olması için kremanın içine sonradan ekleyin, vişneli tanımda krem şanti kullandım daha hoş oldu.
Fırınımızı fansız 180 derecede açalım evvelden ısıtılmış olmalı kekimiz için.
Pandispanya için derin bir kaba yumurtalarımızı alalım.
5 dakikaya yakın çırpalım.
Daha sonra şekerimizi ilave edelim 5 dakika kadar da o halde çırpalım.
Ilık suyumuzu ek edip tekrar çırpalım daha sonra kabartma tozu ve unu ek edip güzelce çırpalım ama unu yavaş yavaş ekleyin katı bir hamur olmayacak formda.
Fırın tepsimize yağlı kağıt kullanalım hamurumuzu tepsiye dökelim ancak yayılmayabilir kaşıkla denetimli eşit ölçüde yayarak dökersek daha kolay olur.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirmeniz kâfi olacaktır.
Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp yağlı kağıdın üzerine bir bez koyarak rulo halinde saralım 10 dakika kadar bu formda bekletelim.
Daha sonra ruloyu açıp yağlı kağıdı yavaşça kaldırarak açın ve kremasını meyvesini koyup, tekrar pak bir yağlı kapıda rulo pastanızı alıp sarın ve buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.Deneyeceklere afiyet olsun Not : kekinizin pandispanyasına yarım su bardağı ılık su kullanabilirsiniz az bi ölçüde un kıvamı değişir pandispanyası daha sert ve hoş duruyor muzlu tanımda ılık su kullandım vişnelide kullanmadım.
Meyveli Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 adet vanilya
1 adet hamur kabartma tozu
1 – 1,5 su bardağı un
Kreması için;
İsterseniz hazır pasta kreması yahut krem şanti kullanabilirsiniz
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
25 gram margarin (ocağı kapattıktan sonra)
50 gram beyaz çikolata (isteğe bağlı)
Ortası için
3 adet muz (pasta kreması yapın)
20 adet vişne(10 adedini karamelize yapın 10 adedini canlı parçacıklı koyunuz) ( krem şanti ile olabilir)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Üzeri için;
Pudra şekeri yada çikolata sosları kullanabilirsiniz
Meyveli Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar
Birinci olarak kremamızı yaparak başlayalım. Süt,şeker,nişasta ve unu bir tencereye alarak pişirelim.
Ağır krema kıvamına oluştuğunda altını kapatıp margarinimizi ekleyip içinde eriyene kadar karıştıralım.
Soğumaya bırakalım üzeri kabuklaşmasın diye orta ara karıştırınız.
Vişneli yapacak olursanız da 10 tane vişneyi çekirdeklerinden ayırıp şekeri ve nişastasını ek edip karamelize ediniz koyu bir kıvam alınca kapatıp soğumasını bekleyiniz.
Kalan öbür vişneleri de küçük küçük doğrayıp tanecikli olması için kremanın içine sonradan ekleyin, vişneli tanımda krem şanti kullandım daha hoş oldu.
Fırınımızı fansız 180 derecede açalım evvelden ısıtılmış olmalı kekimiz için.
Pandispanya için derin bir kaba yumurtalarımızı alalım.
5 dakikaya yakın çırpalım.
Daha sonra şekerimizi ilave edelim 5 dakika kadar da o halde çırpalım.
Ilık suyumuzu ek edip tekrar çırpalım daha sonra kabartma tozu ve unu ek edip güzelce çırpalım ama unu yavaş yavaş ekleyin katı bir hamur olmayacak formda.
Fırın tepsimize yağlı kağıt kullanalım hamurumuzu tepsiye dökelim ancak yayılmayabilir kaşıkla denetimli eşit ölçüde yayarak dökersek daha kolay olur.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirmeniz kâfi olacaktır.
Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp yağlı kağıdın üzerine bir bez koyarak rulo halinde saralım 10 dakika kadar bu formda bekletelim.
Daha sonra ruloyu açıp yağlı kağıdı yavaşça kaldırarak açın ve kremasını meyvesini koyup, tekrar pak bir yağlı kapıda rulo pastanızı alıp sarın ve buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.Deneyeceklere afiyet olsun Not : kekinizin pandispanyasına yarım su bardağı ılık su kullanabilirsiniz az bi ölçüde un kıvamı değişir pandispanyası daha sert ve hoş duruyor muzlu tanımda ılık su kullandım vişnelide kullanmadım.
Meyveli Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı