Meyveli Pankek Tabağı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 bardak süt
2 bardak un
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya
Meyve olarak evde olan meyveleri kullandım.
Portakal
Nar
Muz
Üzerine;
Fındık
İsterseniz çikolata sosu da kullanılabilir
Meyveli Pankek Tabağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına yumurtaları kırıp, üzerine şeker ilave edip, çırpıcı ile karıştırıyorum.
Ardından sütü ekleyip, devam ediyorum.
En sonda unu, vanilyasını ekleyip, kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyorum.
Tavaya ilk seferde 2 damla sıvı yağ damlatarak fırça ile yağlıyorum.
Kaşık yardımı ile hamurdan küçük parçalar alıp, tavaya yuvarlak olacak şekilde bırakıyorum.
Hamurun üzeri delik delik olunca arkasını çeviriyorum. O tarafıda pişince tabağına alıyorum. Meyvelerimi doğrayıp hazırlıyorum.
Pankeklerle birlikte sunumu hazırlıyorum. Evde olan meyvelerle bu şekilde hazırladım. Sizde istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Meyve sevmeyen çocuklarınız varsa bu şekilde deneyin. Çok seviyorlar. Afiyet şeker olsun
Meyveli Pankek Tabağı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 bardak süt
2 bardak un
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya
Meyve olarak evde olan meyveleri kullandım.
Portakal
Nar
Muz
Üzerine;
Fındık
İsterseniz çikolata sosu da kullanılabilir
Meyveli Pankek Tabağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına yumurtaları kırıp, üzerine şeker ilave edip, çırpıcı ile karıştırıyorum.
Ardından sütü ekleyip, devam ediyorum.
En sonda unu, vanilyasını ekleyip, kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyorum.
Tavaya ilk seferde 2 damla sıvı yağ damlatarak fırça ile yağlıyorum.
Kaşık yardımı ile hamurdan küçük parçalar alıp, tavaya yuvarlak olacak şekilde bırakıyorum.
Hamurun üzeri delik delik olunca arkasını çeviriyorum. O tarafıda pişince tabağına alıyorum. Meyvelerimi doğrayıp hazırlıyorum.
Pankeklerle birlikte sunumu hazırlıyorum. Evde olan meyvelerle bu şekilde hazırladım. Sizde istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Meyve sevmeyen çocuklarınız varsa bu şekilde deneyin. Çok seviyorlar. Afiyet şeker olsun
Meyveli Pankek Tabağı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı