SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Meyveli Kup Nasıl Yapılır
Resimli Meyveli Kup Yapılışı
Meyveli Kup icin gerekli olan malzemeler
3 adet şeftali
1 kase vişne
1,5 bardak tozşeker
4 bardak sut
1 cay bardağı pirinc unu
yarım fincan nişasta
1 bardak su
1 paket vanilya
imagesmeyvelikuptarifiresimli5ad4035cce4c6
Meyveli Kup Yapılışı
Şeftalilerin ikisini soyup kucuk kupler halinde doğrayıp, 2 corba kaşığı tozşeker ile birlikte tavaya alıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Kalan l şeftaliyi yıkayıp ince ince dilimleyin Vişnelerin sapını ve cekirdeklerini temizleyin Bol suda yıkayıp suzun Tavaya alıp 4 corba kaşığı tozşeker ilave edip kısık ateşte vişneler yumuşayıp karamela oluncaya kadar karıştırarak pişirin Sut ve kalan tozşekeri tencerede kaynatın Nişasta, pirinc unu ve suyu ayrı bir kasede karıştırıp sute yavaşca ilave edin Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin Vanilyayı ekleyip ateşten indirin Servis kuplarına 23 santim kalınlığında muhallebi dukun Uzerine şeftali sosu, muhallebi ve vişne sosunu da aynı şekilde ekleyin En uste tekrar muhallebi dokup, şeftali dilimleri ile susleyin Soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
Resimli Meyveli Kup Yapılışı
Meyveli Kup icin gerekli olan malzemeler
3 adet şeftali
1 kase vişne
1,5 bardak tozşeker
4 bardak sut
1 cay bardağı pirinc unu
yarım fincan nişasta
1 bardak su
1 paket vanilya
imagesmeyvelikuptarifiresimli5ad4035cce4c6
Meyveli Kup Yapılışı
Şeftalilerin ikisini soyup kucuk kupler halinde doğrayıp, 2 corba kaşığı tozşeker ile birlikte tavaya alıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Kalan l şeftaliyi yıkayıp ince ince dilimleyin Vişnelerin sapını ve cekirdeklerini temizleyin Bol suda yıkayıp suzun Tavaya alıp 4 corba kaşığı tozşeker ilave edip kısık ateşte vişneler yumuşayıp karamela oluncaya kadar karıştırarak pişirin Sut ve kalan tozşekeri tencerede kaynatın Nişasta, pirinc unu ve suyu ayrı bir kasede karıştırıp sute yavaşca ilave edin Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin Vanilyayı ekleyip ateşten indirin Servis kuplarına 23 santim kalınlığında muhallebi dukun Uzerine şeftali sosu, muhallebi ve vişne sosunu da aynı şekilde ekleyin En uste tekrar muhallebi dokup, şeftali dilimleri ile susleyin Soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun