SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Krem Brule Nasıl Yapılır
Resimli Krem Brule Yapılışı
Krem Brule yapabilmek icin ihtiyacınız olan malzemeler:
Yarım vanilya cubuğu
25 su bardağı krema
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
3 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
34 su bardağı toz şeker
uzeri icin
3 yemek kaşığı esmer şeker
imagesmeyvelikrembruletarifiresimli5ad4038a3aac0
Krem Brule'nin yapılışı
Kremayı kucuk bir sos tenceresine alın Vanilya cubuğunu bıcakla kesip icindeki cekirdekleri cıkartın ve kremaya ekleyin Orta ateşte karıştırarak baloncuklar cıkmaya başlayıncaya kadar ısıtın Ocaktan alarak portakal kabuğunu ekleyin ve 15 dakika bekletin
Yumurta sarıları, tuz ve şekeri mikserle cırpın Kremayı karıştırarak ekleyin Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karışımı kucuk kaselere ya da crème brUl
e kaplarına paylaştırın uzerini aluminyum folyo ile kapatın Tepsiye dizin ve kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Fırından cıkarıp soğumaya bırakın
Kaseleri buzdolabına alarak 3 saat bekletin Servisten once uzerlerine bolca esmer şeker serpip purmuz ile yakın Frambuaz ve nane yapraklarıyla susleyerek servis yapın
Alıntı
Resimli Krem Brule Yapılışı
Krem Brule yapabilmek icin ihtiyacınız olan malzemeler:
Yarım vanilya cubuğu
25 su bardağı krema
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
3 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
34 su bardağı toz şeker
uzeri icin
3 yemek kaşığı esmer şeker
imagesmeyvelikrembruletarifiresimli5ad4038a3aac0
Krem Brule'nin yapılışı
Kremayı kucuk bir sos tenceresine alın Vanilya cubuğunu bıcakla kesip icindeki cekirdekleri cıkartın ve kremaya ekleyin Orta ateşte karıştırarak baloncuklar cıkmaya başlayıncaya kadar ısıtın Ocaktan alarak portakal kabuğunu ekleyin ve 15 dakika bekletin
Yumurta sarıları, tuz ve şekeri mikserle cırpın Kremayı karıştırarak ekleyin Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karışımı kucuk kaselere ya da crème brUl
e kaplarına paylaştırın uzerini aluminyum folyo ile kapatın Tepsiye dizin ve kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Fırından cıkarıp soğumaya bırakın
Kaseleri buzdolabına alarak 3 saat bekletin Servisten once uzerlerine bolca esmer şeker serpip purmuz ile yakın Frambuaz ve nane yapraklarıyla susleyerek servis yapın
Alıntı