Meyveli Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Meyveli Kek Tanımı İçin Gereçler
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı hindistancevizi
Yarım çay kaşığı tarçın
Küçük bir kase çekirdeksiz kuru üzüm
7 tane kuru kayısı
7 tane gün kurusu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Meyveli Kek Tanımı Yapılışı

Yumurta ve şeker yeterlice köpürtülür ,süt ve sıvıyağ eklenir .
Akabinde kuru materyaller eklenerek kek hamuru hazır hale getirilir.
Kayısılar küçük küçük doğranır ,kuru üzümlerle bir arada bir kaba alınır ve 1 tatlı kaşığı un serpiştirilir meyveler una uygunca bulanır.
Kek kalıbı yağlanır margarin yahut tereyağı ile hafif unlanır kek hamurundan biraz eklenir .
Kuru meyvelerden serpiştirilir.
Kalan hamur üzerine dökülür ve son olarak kalan meyveler kekin üstüne serpiştirilir.
Bir bıçak yardımıyla yavaşça karıştırılır evvelden ısıtılmış 200 derecelik alt üst ayarlı fırında kek pişirilmeye bırakılır.
Kek kabarınca fırın ayarı düşürülür 180 dereceye indirebilirsiniz.
Birinci 25 dakika fırın kapağını hiç açmayın daha sonra kurdan yardımıyla pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
Fırından çıkan keki büsbütün soğumaya bırakın akabinde servis tabağına aykırı çevirip servis yapın afiyet olsun
 
Geri
Üst