AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Meyveli Hafif Pasta (İpek Gibi Kremasıyla Harika Bir Tarif)

SoruCevap

Yeni Üye
Meyveli Hafif Pasta (İpek Üzere Kremasıyla Olağanüstü Bir Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

Kek için :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un (+2 yemek kaşığı daha) kıvamına bakarak ekleyelim
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Daha ıslak isterseniz biraz daha ekleyin
Pastacı kreması için:
2 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı toz şeker
Krema soğuduktan sonra:
1 paket toz kremşanti
1 paket vanilya
Üzeri için :

Hazırladığım kremadan biraz ayırdım süslemek için
1 büyük muz
2 kivi
Nar taneleri

Meyveli Hafif Pasta (İpek Üzere Kremasıyla Kusursuz Bir Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak keki hazırlayalım yumurta ve şekeri 4-5 dk köpük köpük olana kadar çırpalım .
Üzerine un dışındaki materyalleri ekleyip karıştıralım son olarak azar azar un ekleyip çok katı yahut çok sıvı olmayacak kıvamda bir harç hazırlayalım.
Hazırladığımız harcı sıvı yağla yağlanmış orta uzunluk kare borcama yayalım.
180 derece ısınmış fırında denetimli pişirelim .
Fırından aldıktan sonra kaşıkla sütü her yerine eşit gelecek formda gezdirelim ve keki soğumaya bırakalım.
Kremamız için un ve şekeri uygun bir tencereye alalım üzerine azar azar sütünü ekleyip karıştıralım.Tortu kalmasın.
Ocağa alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirelim.
Fokurdayıp kıvam almaya başlayınca 2 dakika daha pişirip ocaktan alalım, ortada karıştıralım kabuklanmasın.
Oda ısısına gelince içersine toz kremşanti ve vanilya ekleyip birkaç dakika mikserle çırpalım kremamız hazır.
Kekin üzerine eşit olarak kremayı yayalım bu etapta üzerini süslemek isterseniz biraz ayırın kremadan ben o denli yaptım.
Daha sonra dilimlenmiş meyveleri dizelim ayırdığımız kremayla süsleyelim ve pastamızı birkaç saat dinlendirelim.
Afiyet olsun

Meyveli Hafif Pasta (İpek Üzere Kremasıyla Kusursuz Bir Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri