- Konu Yazar
- #1
Meyveli Dev Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
1 kahve fincanı sıvı yağ
100 gr tereyağı oda ısısında
1 paket vanilin
1 fincan pudra şekeri veya toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-2 buçuk su bardağı un
Muhallebi için
2 ,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
1 kahve fincanı şeker
Kaynadıktan sonra 1 fincan toz krem şanti
1 tatlı kaşığı tereyağı
Meyveli Dev Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kurabiyesini hazırlıyoruz. Sıvı yağ, tereyağı ,şeker ve vanilini yoğurma kabına alıp iyice yoğuruyoruz,
Ardından unu ekliyoruz. (un az geldi diye ekleme yapmayın, ele gelmesi yeterlidir)
Hamurumuz hazır olduktan sonra iki adet yağlı kağıt arasına hamurumuzu alıp güzelce açıyoruz(çok ince olmasın)
Hamurumuzu açtıktan sonra yağladığımız tart kalıbına dibine ve kenarlarına yağlı kağıt yapıştırıyoruz(kalıbı yağladıktan sonra yağlı kağıt kolay bi şekilde kalıba yapışır)
Hamurumuzu kalıba güzelce yerleştirdikten sonra kenarlarını düzeltiyoruz.
Çatalla her yerini delip 170 derecede üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen kalıbı hemen ya balkona ya da soğuk bir ortamda muhafaza edin, kıtırlığı kalsın diye bu aşama çok önemli.
Ardından muhallebisini hazırlıyoruz. Süt, şeker, vanilin ve unu bir tencereye alıp kaynatın kaynadıktan sonra da üç dk kadar iyice çırpın, altını öylece kapatın.
Ilıyan muhallebiye tereyağı ve krem şanti ekleyin tamamen soğuyunca tartın üstüne ekleyin.
Tekrar dolaba koyun ki meyveleri dizerken muhallebiye batmasın. Kaymak kısmı oluşunca dilediğiniz meyveleri dizebilirsiniz. Afiyet olsun.
Meyveli Dev Tartolet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kahve fincanı sıvı yağ
100 gr tereyağı oda ısısında
1 paket vanilin
1 fincan pudra şekeri veya toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-2 buçuk su bardağı un
Muhallebi için
2 ,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
1 kahve fincanı şeker
Kaynadıktan sonra 1 fincan toz krem şanti
1 tatlı kaşığı tereyağı
Meyveli Dev Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kurabiyesini hazırlıyoruz. Sıvı yağ, tereyağı ,şeker ve vanilini yoğurma kabına alıp iyice yoğuruyoruz,
Ardından unu ekliyoruz. (un az geldi diye ekleme yapmayın, ele gelmesi yeterlidir)
Hamurumuz hazır olduktan sonra iki adet yağlı kağıt arasına hamurumuzu alıp güzelce açıyoruz(çok ince olmasın)
Hamurumuzu açtıktan sonra yağladığımız tart kalıbına dibine ve kenarlarına yağlı kağıt yapıştırıyoruz(kalıbı yağladıktan sonra yağlı kağıt kolay bi şekilde kalıba yapışır)
Hamurumuzu kalıba güzelce yerleştirdikten sonra kenarlarını düzeltiyoruz.
Çatalla her yerini delip 170 derecede üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen kalıbı hemen ya balkona ya da soğuk bir ortamda muhafaza edin, kıtırlığı kalsın diye bu aşama çok önemli.
Ardından muhallebisini hazırlıyoruz. Süt, şeker, vanilin ve unu bir tencereye alıp kaynatın kaynadıktan sonra da üç dk kadar iyice çırpın, altını öylece kapatın.
Ilıyan muhallebiye tereyağı ve krem şanti ekleyin tamamen soğuyunca tartın üstüne ekleyin.
Tekrar dolaba koyun ki meyveleri dizerken muhallebiye batmasın. Kaymak kısmı oluşunca dilediğiniz meyveleri dizebilirsiniz. Afiyet olsun.
Meyveli Dev Tartolet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı