- Konu Yazar
- #1
Meyveli Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya İçin
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Kreması İçin
1 paket hazır kakaolu pasta kreması
1 su bardağı süt
Dışı İçin
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı süt
Ortası İçin
Damla çikolata fındık fıstık muz çilek isteğe bağlı
Islatmak İçin
1 çay bardağı su
2-3 yemek kaşığı şeker
Meyveli Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri 7-8 dakika kadar uygunca çırpalım. Yavaşça suyu ve sıvı yağı ekleyelim. Çırpmaya devam edelim.
Kuru materyalleri bir kapta karıştıralım, yavaşça eleyerek yumurtalı karışıma ek edelim. Güzelce karıştıralım. Yumurtayı söndürmemeye dikkat edelim.
Yağlı kağıt ile kaplanmış 16-17 cm lik kelepçeli kalıba döküp, soğuk fırına koyalım. 160 derece de denetimli bir formda pişirelim. 40-45 dakika kapağını hiç açmadan, kürdanla piştiğini denetim ederek alalım.
Krema için, 1 paket kakaolu hazır pasta kremasını 1 su bardağı süt ile yeterlice çırpıp kullandım. Pişen keki 3 yahut 4 kesime bölelim.
Pastanın ortalarına küçük bir şerbet hazırlayalım. Birinci katı kelepçeli kalıba alıp hafif şerbet ile ıslatıp kremadan ve fındık ceviz damla çikolata koyup birinci katı tamamlayalım.
Başka katları da birebir formda yapıp pastamızı oluşturalım. Dış kısmını da 2 poşet kremşantiyi (1 pakette 2 tane çıkıyor ikisi de kullanılacak) 1,5 su bardağı süt ile hazırlayıp, etrafını kaplayalım.
2-3 saat dolapta bekletelim, en son üzerini dilediğiniz üzere süsleyelim.
Pandispanya İçin
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Kreması İçin
1 paket hazır kakaolu pasta kreması
1 su bardağı süt
Dışı İçin
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı süt
Ortası İçin
Damla çikolata fındık fıstık muz çilek isteğe bağlı
Islatmak İçin
1 çay bardağı su
2-3 yemek kaşığı şeker
Meyveli Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri 7-8 dakika kadar uygunca çırpalım. Yavaşça suyu ve sıvı yağı ekleyelim. Çırpmaya devam edelim.
Kuru materyalleri bir kapta karıştıralım, yavaşça eleyerek yumurtalı karışıma ek edelim. Güzelce karıştıralım. Yumurtayı söndürmemeye dikkat edelim.
Yağlı kağıt ile kaplanmış 16-17 cm lik kelepçeli kalıba döküp, soğuk fırına koyalım. 160 derece de denetimli bir formda pişirelim. 40-45 dakika kapağını hiç açmadan, kürdanla piştiğini denetim ederek alalım.
Krema için, 1 paket kakaolu hazır pasta kremasını 1 su bardağı süt ile yeterlice çırpıp kullandım. Pişen keki 3 yahut 4 kesime bölelim.
Pastanın ortalarına küçük bir şerbet hazırlayalım. Birinci katı kelepçeli kalıba alıp hafif şerbet ile ıslatıp kremadan ve fındık ceviz damla çikolata koyup birinci katı tamamlayalım.
Başka katları da birebir formda yapıp pastamızı oluşturalım. Dış kısmını da 2 poşet kremşantiyi (1 pakette 2 tane çıkıyor ikisi de kullanılacak) 1,5 su bardağı süt ile hazırlayıp, etrafını kaplayalım.
2-3 saat dolapta bekletelim, en son üzerini dilediğiniz üzere süsleyelim.