- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 144.216
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Meyveli çikolata nasıl yapılır?
Meyveli Çikolata Fondüsü Tarifi Nasıl Yapılır?- Bir tencerenin içine kaynamış suyu koyun.
- Üzerine tabanına değmeyecek ve su almayacak bir biçimde cam bir kase oturtun.
- Ardından çikolata ve kremayı ilave edin.
- Hazırladığınız sosu fondü kasesinin içine alın.
- Bu sırada muzu ve kiviyi doğrayın.
- Fondünüz hazır.
Çikolatalı pastaya ne yakışır?
Çikolata her zaman kırmızı meyvelerle iyi gider. Frambuaz, böğürtlen, portakal, badem. Normal çikolata genellikle çoğu malzemeyle yakışır ama beyaz çikolata ancak frambuaz, vişne, kahve, fıstık gibi tatlarla yakışıyor. Örneğin, meyveli bir pasta yapacaksam, yumuşak ve asitli malzemeleri birlikte kullanırım.Meyve Şöleni nasıl yapılır?
Meyve Şöleni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Portakallı kat için gerekli malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim.
- Islatılmış kek kalıbımıza dökelim.
- Kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Sütü tencereye alıp içerisine şeker nişasta ve unu ilave edip pişirelim.
Meyveli çikolata şelalesi nasıl yapılır?
Meyveli Çikolata Şelalesi Tarifi Nasıl Yapılır?- Çikolatalar benmari usulü eritilir meyveler doğranır.
- Kupun içine atılır.
- Üzerine çikolata gezdirilir işte hazır.
Pasta kenarına çikolata nasıl yapılır?
Çikolatayla pasta kenarı nasıl kaplanır?- Öncelikle alüminyum folyodan pastanın kenar yüksekliği kadar veya biraz daha yüksek olacak şekilde ölçüp iki şerit kesin.
- Şeritleri yan yana koyun.
- Alüminyum şeritlerin üzerine rastgele sıkın.
- Şeritlerin her tarafı çikolatayla kaplanınca 1 dakika kadar bekleyin.
Kakaolu Pasta nasıl yapılır?
Bir kabın içine şekeri ve yumurtayı alıp köpürene kadar çırpıyoruz. Kabartma tozu, vanilya, süt, sıvı yağı da ekleyip mikserle karıştırıp unu ilave ediyoruz. Biraz unu karıştırdıktan sonra kakaoyu da ekleyip çırpıyoruz. Yağladığımız kelepçeli tepsimize döküp 170 derece fırında pişiriyoruz.