Meyveli Babka Tanımı İçin Malzemeler
500 gram un
1 yumurta
250 ml ılık su/ süt
80 ml sıvı yağ
100 gram şeker
1 limonun kabuğu
1 çimdik tuz
1 paket kuru maya yahut 15 gram yaş maya
1 paket vanilya
Dolgu için:
400 gram istenilen meyveler (buzluk yahut taze)
1 paket vanilyalı puding
100 gram şeker
Yarım limonun suyu
Yarım çay b. su
Tezgahda çalışmak için:
Sıvı yağ
Un
Glazür:
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 yemek kaşığı sıvı (limonsuyu, süt yahut su)
Meyveli Babka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dolgu için puding hariç tüm gereçleri tencereye ekleyip 10-15 dk kaynatın puding tozunu çok hafif su ile açın ve ekleyip 1-2 dk daha pişirip ocaktan alın. Üzerine streç folyo geçirip soğumaya bırakın.
Hamur için tüm gereçleri yoğurma kabına alıp hoş bir hamur elde edelim. Unun markası ve kalitesine nazaran hamurunuzun kıvamına ek olarak un yahut süt ek edebilirsiniz.
Yumuşak hafif ele yapışan lakin kaba yapışmayan bir hamur olmalı. Donut yahut berliner yapanlar bu kıvamı daha kolay tutturabilir esnek bir hamur olmalı.
Tezgahta yoğurursanız hafif un serperek yoğurun ve toparlayın. Yoğurduğunuz hamuru hafif yağladığınız kaba koyun 2-3 saat mayalandırın. Bana 2 saat kâfi geldi.
Hamuru tezgahta dikdörtgen form açın ve yarı tarafına 2-3 yemek kaşığı dolgudan sürün ve öbür yarıyı üzerine kapatın.
Hamuru eliniz ile yavaşça iki yan kenarlardan ortaya getirin ki çok geniş olmasın.
Bir bıçak ile hamuru ortasından ikiye ayırıp örgü yapın ve fırın kağıdı serili kaba yerleştirin.
Dilerseniz uzun kare kaba yahut yuvarlak kaba koyabilirsiniz 1 saat mayalandırın.
Üzerine süt ile fırçalayabilirsiniz ve şeker serpip 180 derece ısınmış fırında 30-40 dk denetimli pişirin.
Üzeri çok kızardı içi pişmediyse üzerine alüminyum kapatıp pişirmeye devam edin. Çörek piştikten sonra soğumaya bırakıp üzerine glazürü hazırlayıp süsleyebilirsiniz.
Bunun için pudra şekerini azar azar su, süt yahut limon suyu ile ıslatın ağır akışkan olmalı.
Afiyet olsun.
Meyveli Babka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram un
1 yumurta
250 ml ılık su/ süt
80 ml sıvı yağ
100 gram şeker
1 limonun kabuğu
1 çimdik tuz
1 paket kuru maya yahut 15 gram yaş maya
1 paket vanilya
Dolgu için:
400 gram istenilen meyveler (buzluk yahut taze)
1 paket vanilyalı puding
100 gram şeker
Yarım limonun suyu
Yarım çay b. su
Tezgahda çalışmak için:
Sıvı yağ
Un
Glazür:
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 yemek kaşığı sıvı (limonsuyu, süt yahut su)
Meyveli Babka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dolgu için puding hariç tüm gereçleri tencereye ekleyip 10-15 dk kaynatın puding tozunu çok hafif su ile açın ve ekleyip 1-2 dk daha pişirip ocaktan alın. Üzerine streç folyo geçirip soğumaya bırakın.
Hamur için tüm gereçleri yoğurma kabına alıp hoş bir hamur elde edelim. Unun markası ve kalitesine nazaran hamurunuzun kıvamına ek olarak un yahut süt ek edebilirsiniz.
Yumuşak hafif ele yapışan lakin kaba yapışmayan bir hamur olmalı. Donut yahut berliner yapanlar bu kıvamı daha kolay tutturabilir esnek bir hamur olmalı.
Tezgahta yoğurursanız hafif un serperek yoğurun ve toparlayın. Yoğurduğunuz hamuru hafif yağladığınız kaba koyun 2-3 saat mayalandırın. Bana 2 saat kâfi geldi.
Hamuru tezgahta dikdörtgen form açın ve yarı tarafına 2-3 yemek kaşığı dolgudan sürün ve öbür yarıyı üzerine kapatın.
Hamuru eliniz ile yavaşça iki yan kenarlardan ortaya getirin ki çok geniş olmasın.
Bir bıçak ile hamuru ortasından ikiye ayırıp örgü yapın ve fırın kağıdı serili kaba yerleştirin.
Dilerseniz uzun kare kaba yahut yuvarlak kaba koyabilirsiniz 1 saat mayalandırın.
Üzerine süt ile fırçalayabilirsiniz ve şeker serpip 180 derece ısınmış fırında 30-40 dk denetimli pişirin.
Üzeri çok kızardı içi pişmediyse üzerine alüminyum kapatıp pişirmeye devam edin. Çörek piştikten sonra soğumaya bırakıp üzerine glazürü hazırlayıp süsleyebilirsiniz.
Bunun için pudra şekerini azar azar su, süt yahut limon suyu ile ıslatın ağır akışkan olmalı.
Afiyet olsun.
Meyveli Babka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı