- Konu Yazar
- #1
Meyvelerde hangi asitler var?
Meyve ve sebzelerde en çok bulunan organik asitler malik ve sitrik asittir. Malik asit daha çok elma vişne ve kiraz gibi meyvelerde (toplam asidin ’ı), sitrik asit ise turunçgiller ve çileklerde hâkim olan asitlerdir.Meyvelerde ne var?
Meyve ve sebzelerin besin değerleri- ELMA: C ve E vitamini, folik asit, pektin ve flovonoid içerir.
- KABAK: K ve C vitamini içerir.
- ARMUT: Fosfor, kalsiyum ve potasyumdan zengindir.
- DUT: Kalsiyum, C ve B vitamini ile bol lif içerir.
- KİRAZ: Kalsiyum, fosfor ve C vitamini içerir.
Genellikle reçel üretiminde sitrik asit tercih edilmektedir. Üretimde asit, ürüne genellikle çözelti olarak ilave edilmektedir.
Hangi meyve ağaçları vardır?
Hangi meyve ağaçları vardır?MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ
- Yumuşak çekirdekli meyveler: Elma, kuşburnu, armut, ayva, muşmula, üvez ve alıç meyvesi.
- Sert çekirdekli meyveler: : Şeftali, kiraz, erik, vişne, iğde ve kızılcık.
- Üzümsü meyveler: : Çilek, üzüm, incir, böğürtlen, dut ve ahududu.
- Keyif verici: : Kakao, çay ve kahve.
Meyve nedir ve çeşitleri nelerdir?
Meyve nedir ve çeşitleri nelerdir?1-Gerçek meyve: Sadece ovaryumun gelişimi ile oluşan meyve (Örn: Erik, kiraz, kayısı, üzüm vb.) 2-Yalancı meyve: Çiçeğin diğer organlarının (çiçek tablası, çanak yaprak, taç yaprak, erkek organ ve ovaryumun) birlikte meydana getirdikleri meyve. (Örn: Elma,armut, ayva, çilek, dut, incir vb.).
Meyve adları nelerdir?
Yerli Meyveler- Çilek.
- Elma.
- Armut.
- Kiraz.
- Vişne.
- Mandalina.
- Portakal.
- Turunç