- Konu Yazar
Meyve Soslu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Sosu için;
1 paket çilek yahut orman meyveli sos
Meyve Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için; yumurta ve şekeri çırpalım ve sırasıyla öteki gereçleri ekleyip hamurumuzu hazırlayalım.
Margarinle yağladığımız tart kalıbına hamuru dökelim 160 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika denetimli olarak pişirelim.
Muhallebisi için; tereyağ ve vanilya hariç öbür gereçleri tencereye alıp daima karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
Ocağın altını kapatıp tereyağ ve vanilyasını ekleyip karıştıralım düzgünce. Soğuyan keki tart kalıbından çıkarıp, üzerine soğuyan muhallebiyi döküp eşit formda yayalım.
Sosu üzerindeki tarife nazaran pişirelim ve sosu kremanın üzerine gezdirelim. 2-3 saat dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz. Sos soğuyacak kesinlikle, ortada karıştırın kabuk bağlamaması için.
Üzeri için; beyaz çikolatayı benmari yordamı eritip dolap poşetine koydum, bir delik açtım ve süsledim.
Meyve Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Sosu için;
1 paket çilek yahut orman meyveli sos
Meyve Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için; yumurta ve şekeri çırpalım ve sırasıyla öteki gereçleri ekleyip hamurumuzu hazırlayalım.
Margarinle yağladığımız tart kalıbına hamuru dökelim 160 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika denetimli olarak pişirelim.
Muhallebisi için; tereyağ ve vanilya hariç öbür gereçleri tencereye alıp daima karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
Ocağın altını kapatıp tereyağ ve vanilyasını ekleyip karıştıralım düzgünce. Soğuyan keki tart kalıbından çıkarıp, üzerine soğuyan muhallebiyi döküp eşit formda yayalım.
Sosu üzerindeki tarife nazaran pişirelim ve sosu kremanın üzerine gezdirelim. 2-3 saat dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz. Sos soğuyacak kesinlikle, ortada karıştırın kabuk bağlamaması için.
Üzeri için; beyaz çikolatayı benmari yordamı eritip dolap poşetine koydum, bir delik açtım ve süsledim.
Meyve Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı